facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Flickorna Lundgren

Flickorna Lundgren

About

Vinnare av White Guide`s pris "värt en resa" 2014. Sedan 2015 är vi klassad som MÄSTARKLASS



"En genuin gammaldags upplevelse för alla fika-älskare. Kaffe serverat ur putsade kopparkannor, nymanglade dukar, kärleksfullt bakade tårtor, vetebröd, kakor och bröd. Och så trädgården, en dröm för alla sinnen. Hos oss lever nostalgin och den sätter vi en ära i att bevara. Hos oss skapas det minnen för livet. Varmt välkomna"
Address: Skäretvägen 19, 263 72 Skäret, Skåne Län, Sweden
Phone: 042346044
City: Skäret
Zip Code: 263 72


Opening Hours

Monday: 11:00 - 16:00
Tuesday: 11:00 - 16:00
Wednesday: 11:00 - 16:00
Thursday: 11:00 - 16:00
Friday: 11:00 - 16:00
Saturday: 11:00 - 16:00
Sunday: 11:00 - 16:00


related searches: rut på skäret, mölle
Similar places near
Rut på Skäret Rut på Skäret 219 meter Anrik restaurang med rötterna i den skånska myllan. Ligger i det natursköna Skäret st...
Reviews
Dagens "waymark" rundtur avslutades på detta sköna ställe. Det blev att prova en smörrebröd med räkor som var delikat. Till efterrätt blev det en liten kaka med grön mandelmassa som sköljdes ned med utsökt jordgubbssaft. Mycket fint o lugnt ställe som är väl värt ett besök. Ända negativa är att jag saknar gamla tiden då det serverades äggakaga med fläsk.
Ett super mysigt ställe att besöka och fika på sommaren.Mat: 5/5
Fantastisk miljö och excellent fika. Rekommenderas.Mat: 5/5
Trevligt fika ställe goa kakor kaffe mm trevlig personalMat: 5/5
Underbar plats! T.o.m. 2022… Grymt goda räkmackor, härlig äggakaga, och fantastiskt vänlig och uppmärksam service. Glöm inte spara plats i magen för ett lyxigt kakfat. Fr.o.m. 2023… Uppdaterat förfarande hur du beställer. Köa in till den moderniserade kakboden, och välj här från ett enklare sortiment av färdiggjorda ”smørrebröd” och ett par varma smårätter. I vårt fall en välsmakande nässelsoppa á 165kr. Efter detta får du själv bära din bricka med mat och eventuella kakor till ditt bord. Dryck kommer serverat till bordet. För mig är detta inte ok, dels bildar väntan på varma rätter en flaskhals i kakbodens utgång vilket är störande. Dels är prisnivån alldeles för hög om det ska vara självservering. 300kr för 2 smörrebröd. En med räkor och fabrik-kokt ägg. Nej, det var inte ägg från Bräcke Samt en med hönssallad. Smakade ok, men verkligen inte värt 5 stjärnor längre. Jag ändrar därför till 2 stjärnor. Här rekommenderar jag att ledningen tänker om. Det är en 85 årig institution och ett unikum till verksamhet som står på spel. Denna gången struntade vi i den traditionella jordgubbsaften, kaffet & kakfatet. Vi var helt enkelt inte sugna på att köa, bära brickor och bli smått förbannade två gånger under samma besök.
Som återkommande gäst hos flickorna Lundgren har jag alltid glatt mig åt besöken. På nationaldagen var vi och åt frukost. Det blev något av en besvikelse. Vi gjorde samma sak förra året vid något tillfälle och då blev vi väldigt positivt överraskade men denna gång blev man inte serverade vid bordet, utan fick själv gå och hämta sin frukost, vilken de också sparat in en del på. 200 kr för fralla, lite pålägg, en liten portion med yoghurt ringlad med honung, ägg med kaviar och till det ett mindre glas juice och kaffe eller te. Känslan av att bli serverad vid bordet är ju helt borta, vilket skulle kunna vara en anledning till att betala ett högre pris. Vi tog en liten fika direkt efteråt och betalade bl.a 50 kr för ett vaniljhjärta. Inte rimligt, tycker jag.
Mycket trevligt att besöka, väldigt gott om plats i trädgården för att sitta och njuta av det goda färska fikabrödet, bakelsen eller vad man nu väljer. Maten såg trevlig ut, men priset är något högt enligt min mening… Men väldigt fint och värt ett besök!
Ett måste att besöka om man är i trakten. Mysig trädgård, med gott om sittplatser. Supergoda bakverk och hemmagjord jordgubbssaft. Toaletterna var lite kluriga att hitta, men det är bara att fråga den trevliga personalen, så hjälper dom. Finns även skötbord på handikappstoaletten. Vi kommer definitivt besöka igen!
Tyckte wienerbrödet som jag fick var torrt och segt. Har ätit godare och billigare som jag har köpt på Lidl. Vaniljhjärtat och kaffet var inte värt priset.
Fantastiskt mysigt och vackert. Saknar bordsservering, nu långa köer till beställning. SAKNAR ”Räkmackan”, bara den var värd fyra besök/säsong, trots pris och resa från Falkenberg. Nu en liten ” smörrebröd ” som kunde serverats på färjan Helsingborg- Helsingör, med skillnaden att här betalar du 310kr för två.
Comment on this business

to add Flickorna Lundgren map to your website;