facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fluxfallet

Address: 524 95 Herrljunga
City: Herrljunga
Zip Code: 524 95



related searches: fluxfallet vägbeskrivning, fjällastigen, fluxfallsleden
Similar places near
Stora Mollungen Stora Mollungen 2 km Så vacker bokskog med fina vandringsleder. Härligt att njuta av fågelsång, olika blom...
Molla Bokskog Molla Bokskog 4 km Fantastiskt fin bokskog. Större delen består av sluttningar, så det är lite krävande ...
Ljungs Traktorförmedling AB Ljungs Traktorförmedling AB 6 km Grym och snabb service när vi behövde en special mutter trollade dom fram den genast....
Stomlanda Stomlanda 7 km
IMI Hydronic Engineering IMI Hydronic Engineering 8 km Besökte ej stället, åker förbi ibland bara
TA TA 8 km
Sämsholm Sämsholm 8 km
N. Säm N. Säm 8 km Den minsta, absolut mysigaste campingen som finns tror jag. Återkommer varje år. Ses...
DANMek DANMek 12 km Tak och fasadtvätt klotterborttagning och impregnering
Nossan Nossan 14 km Översatt av Google Mark hälsar dem Original Mark sends their regards
Reviews
Fluxfallsleden, en jättefin led i 3km lång som går runt Stensjön. Man passerar förbi en fin utsikt från toppen av övre fallet och på nedre fallet. Det ligger i Molla, Västra Götaland.
En vacker plats! Tänker att det är en plats att besöka - om inte annat för att få lite skön motion! Har man lite svårt att gå är detta tyvärr ingen plats att vistas på. Men kan man lyfta benen över stock och sten samt gå på steniga, leriga och rotbeklädda stigar så kan jag Varmt rekommendera denna vackra plats! Högst upp finns det både bänk/bord och grillplats. Vägen dit är som en grusad stig, så till toppen av vattenfallet är det lite lättare att ta sig. Mycket nöje!
Fluxfallsleden. Runt Stensjön, Herrljunga Molla, tre kuperade kilometer. Utgår från badplatsen. Passerar Fluxberget och fallet. Utmärkt ställe att fika ovanför fallet. Fluxfallsleden ligger i nära anslutning till Fjällastigen och ytterligare två kortare leder. Ett litet eldorado för vandrare, som vårdas av Molla Byalag.
Fantastiskt när det är vatten i fallet! Vägen in var dålig så inga låga bilar! Stigen ner är ganska svår forcerade!
Trevligt ställe! Man kan titta uppifrån, men även vid foten av vattenfallet. Man kan gå hela den uppmärkta leden. Man kan också gå skogsstigar om man tittar på fallet nedifrån. Man kommer sedan upp till leden. Ganska kuperat dock. Vi kom med husbil och stannade på parkeringen vid badplatsen ett stenkast bort. Där fanns även karta över leden.
Otroligt fin plats, gillar att man både kan stå vid foten av fallet och att man kan stå på toppen där utsikten finns också. Fina småstigar och vandringsleden Fluxfallsleden som går runt Stensjön som Fluxfallet stupar brant ner mot med sina 40m.
Vackert litet vattenfall väl värt en utflykt. Kortare promenad genom skogen för att komma fram.
Fin utsikt, lite kuperat att ta sig till, men ingen större fara. Dock inget för nån med funktionshinder
Superfin utsiktsplats. Fungerar att campa. Grillplats/ved nära till bad. Vandringsleder i vacker natur.
Leden är ca 3 km lång och har gul markering på stolpar. Parkering finns vid Stensjöns badplats där det passar bra att börja. Här ifrån följer man leden längst vägen vidare upp mot toppen av Fluxfallet. På vägen upp mot Fluxfallet kan man göra en avstickare, genom att följa en brant stig som leder ner till fallets fot. Uppe på toppen av Fluxfallet finns det rastplats och grillplats. Här är det fin utsikt över Stensjön och Mollabygden. Leden går sedan genom skog för att sista kilometern gå på grusväg. Här kan man också göra en avstickare till en mindre grotta. Fluxfallet är ett ca 40 m högt vattenfall som om våren forsar mäktigt. Fallet ligger där Biståsabäcken rinner ut över Fluxbergets kant. Bäcken mynnar sedan ut i Stensjön. Vissa delar av stigen upp, går på den gamla kyrkvägen som Hälaborna använde för att ta sig till Molla kyrka. Karta finns inte framtagen för tillfället men vid starten finns en karta uppsatt.
Comment on this business

to add Fluxfallet map to your website;