facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Folkhögskolan Hvilan

Folkhögskolan Hvilan

About

En mötesplats och inspirerande skola där Du och vi, tillsammans tar oss vidare.
Våga utmana dig själv! Välj Folkhögskolan Hvilan!

Story

Vi är en inspirerande och kvalitativ skola som ligger mitt emellan Malmö och Lund i Åkarp. Våra idag ca 300 studerande per år upplever en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Vi är en religiöst och politiskt obunden folkhögskola där mångfalden är viktigt. Kultur, teater, musik, hantverk och föreläsningar är en viktig del i studierna och skapar glädje där vi växer tillsammans.

Vi bedriver Allmänna kurser med inriktningar inom Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Hälsa- och friskvårdsprofil. Vi bedriver också yrkesutbildningen Fritidsledarutbildning samt Seniorkurs.

På uppdrag av regeringen/riksdagen genom Arbetsförmedlingen erbjuder Folkhögskolan Hvilan en 3 månaders Studiemotiverande kurs (SMF-kurs) och en 6 månaders Etableringskurs för nyanlända.

Målet för SMF är att coacha och motivera dig att fortsätta studera. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna.

I vår Etableringskurs lägger vi stort fokus på att våra studerande ska utvecklas, känna samhörighet, lära sig svenska och samhälls- samt yrkesorientering. Undervisningen är individanpassad. En förutsättning för att kunna få plats på kursen är att du är inskriven på Arbetsförmedlingen som anvisar platserna.

Du tar dig enkelt till skolan. Utanför skolgården stannar länstrafikens bussar. På gångavstånd finns lokaltågen som på 6-8 minuter tar dig till skolan från Lund eller Malmö.

Vi har funnits med ett tag. Ända sedan 1868 och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola.

Address: Lundavägen 68, 23252 Åkarp
Phone: 040464400
City: Åkarp
Zip Code: 23252


Opening Hours

Monday: 08:00 - 16:00
Tuesday: 08:00 - 16:00
Wednesday: 08:00 - 16:00
Thursday: 08:00 - 16:00
Friday: 08:00 - 15:00


related searches: Önnestads folkhögskola, Österlens folkhögskola, Östra Grevie folkhögskola, Eslövs folkhögskola, Fridhems folkhögskola, Hyllie Park Folkhögskola, Sundsgårdens folkhögskola, Skurups folkhögskola
Similar places near
Hvilan Utbildning Hvilan Utbildning 1 km Var där på kurs på jobbet. Underbart ställe. God mat och mysiga omgivningar. Mycket n...
Reviews
För mycket vänster propaganda samt extrem feminsm attitude, idiolgi har blivit mer än själva uttbildning. Om du har någo anorlunda åsikt du bör bäst inte della den där, om du inte vill bli framståt som en piraya bland lärare. Men matte och vetenskap klasser var solida och trevlig omgivning.
Toppen folkhögskola. Rekommenderar stark . Duktiga läraren, bra yrkesutbildningar, bra rektor.
Lärorik plats med lärare med bred kunskap.
Jobbar med många ungdomar som hår på Hvilan...lärarna gör allt dom står i deras makt att göra studierna så individ anpassade som möjligt..
Översatt av Google Bra centrum för kunskap och underhållning Original مركز جيد للمعرفة والتسلية
Översatt av Google Utmärkt skola! Trevlig personal och trevliga miljöer. Original Great school! Friendly staff and nice environments.
Översatt av Google Okej skola Original Okay school
Comment on this business

Directions to Folkhögskolan Hvilan with public transportation


Hvilan Lindvägen 70 meters
130
Åkarp Alnarpsvägen 190 meters
130

to add Folkhögskolan Hvilan map to your website;