facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

About

Vi är en ideell förening som verkar för att smalspåret bevaras och används till tågtrafik och dressincykling. Sidregler: smalsparet.com/sidregler-facebook

Story

Föreningen organiserar egen verksamhet såväl som hjälper till med olika praktiska aktiviteter i samverkan med de olika huvudmännen kring järnvägsdriften på Smalspåret. Föreningen har idag omkring 700 medlemmar runt om i Sverige och även i bl.a. Danmark, Tyskland och Österrike. Föreningen ger ut en medlemstidning, Smalspårsinform, som utkommer med ca 4 nummer/år.

Organisatoriskt är föreningen uppdelad i lokalavdelningar som var och en har sin lokala styrelse och bedriver egna medlemsaktiviteter. För vissa aktiviteter kan särskilda arbetsgrupper bildas under föreningens styrelse. Föreningens stadgar finns här

Address: Södra Järnvägsgatan 20, 570 80 Virserum
Phone: 0495-10808
City: Virserum
Zip Code: 570 80


Similar places near
Virserum MC Club Virserum MC Club 229 meter Härligt gäng!!
Dackestop Dackestop 250 meter
Virserums Sportfiskeklubb - VSFK Virserums Sportfiskeklubb - VSFK 514 meter Virserums SportFiskeKlubb förfogar över flera aktiva klubbvatten varav ett regnbågsv...
Reviews
Fantastisk liten åktur genom mysigt landskap : Vi åkte hela spåret och kan medge att de blev lite långt för en treåring med spring i benen.VäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Vi var två familjer som åkte mellan Virserum och Åseda tur och retur 8h. Supermysig och kul upplevelse. Vi kommer definitivt göra om detta igen. Om man inte är van cykelkörare skulle 4h rekomenderas. Vill man ha en utmaning kör man ända till Åseda, vilket är uppförsbacke i princip hela vägen. Träningsvärk garanteras.
Fin turistjärnväg med dressintrafik. Man bokar dressiner på nätet och sen hämtas de ut i Virserum eller Åseda. Det är rätt jobbigt att trampa dressin. Ett tips är att ha med en liten flaska 5-56 och spraya innersidan på hjulen med. Då rullar det MYCKET lättare. Naturskön och trevlig bana.
Cyklade dressin på det fina smalspåret Virserum-Hultanäs tor. Två välbevarade stationer där stationsområdet i Virserum med sin gamla Pressbyråkiosk sticker ut. Dessutom kul med de gamla och fullt fungerande wirestyrda stångbommarna i Triabo. Inga problem att hyra dressin så här utanför säsong. Bra service.
En alldeles utmärkt nostalgikiosk med telefonkiosk bredvid. En kulturplats där nostalgi och nutid möts.
+Fin natur, kul upplevelse. - oengagerad personal Virserum vid återkomst, -otrevlig personal i Åseda där vi vart avkörda av spåret innan vi knappt stannat till då vi var iväg en för deras kunder enligt tanten där. Tråkig upplevelse pga väldigt oengared/otrevlig personal.
Riktigt roligt att köra dressin. Personalen var både trevliga och hjälpsamma.
Verkligen nostalgi .. trevligt att åka på som familjeutflykt
En eloge till föreningen som gör en kulturgärning och erbjuder en minnesvärd upplevelse i historiens spår. Men överväg att använda hörselkåpor/öronproppar då dressinerna låter en hel del. Detta borde de informera om.
Cykla dressin är riktigt kulTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Comment on this business

Directions to Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik with public transportation


Prästgatan 180 meters
320
61
62
Virserum centrum 250 meters
320
353
61
62

to add Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik map to your website;