facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fors kyrka, Bispgården

Story

Fors kyrka är en kyrkobyggnad i Bispgården i östra Jämtland och församlingskyrka i Fors församling i Härnösands stift.KyrkobyggnadenGamla kyrkan från 1500-talet var vid slutet av 1700-talet liten och rätt så förfallen. 1811 anlitade man Simon Geting för att uppföra en ny kyrka. Grunden lades 1814 men det dröjde ända till 1833 innan byggnadsarbetet fortsatte. Nuvarande kyrka färdigställdes av sonen Lars David Geting och invigdes 1839. Gamla kyrkan som stod ett stycke söder om den nya revs 1834. En restaurering genomfördes åren 1922-1925 efter program av arkitekt Gustav Holmdahl. Bland annat utvidgades koret och en bänkrad togs bort.Klockstapeln, som fortfarande är i bruk, stod färdig 1765.Inventarier Tavla av Olle Hjortzberg. Altartavla av Göran Sundin med tetragrammet JHWH mitt i den stora solsymbolen. En dopängel är tillverkad 1837 av Pehr Carlsson. Orgeln är byggd 1973 av Gustaf Hagströms Orgelverkstad AB i Härnösand.

Address: Bispgården, Jämtlands Län, Sweden
City: Bispgården



related searches: Ragunda församling, Ragunda gamla kyrka
Similar places near
Hängbrons vänner Hängbrons vänner 6 km Föreningen Hängbrons Vänner bildades för att rädda den rivningshotade hängbron som f...
Döda Fallet - National Nature Forest Döda Fallet - National Nature Forest 8 km Unikt i sitt slag. Liknar inget annat. Väldigt mäktig!
Reviews
Översatt av Google Fin kyrka och kyrkogård. Original Nice church and churchyard.
Översatt av Google Mycket vacker Original Bardzo pięknie
Comment on this business

to add Fors kyrka, Bispgården map to your website;