facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Forshaga Hembygdsförening

Forshaga Hembygdsförening

About

Hembygdsgård med anor från 1500-talet naturskönt belägen i Skived mitt i det vackra Värmland, 2 mil norr om Karlstad.

Story

Forshaga Hembygdsgård, Bråtarna, är naturskönt belägen i Skived mitt i det vackra Värmland, 2 mil norr om Karlstad. Gården har anor ifrån slutet av 1500-talet då bonden och laxfiskaren Peter, stamfader för Lagerlöfska släkten levde här. Hembygdsgården omfattar ett flertal byggnader och samlingar av kulturhistoriskt värde. Här finns bland annat örtagård, handelsbod, skolmuseum, ett Lagerlöfsrum, ett gammalt fullt fungerande tryckeri, vävstuga med tre vävstolar samt en bagarstuga som kan hyras för det egna tunnbrödsbaket.
Gården har blivit en hela bygdens gård. Valborgsmässofirandet har alltid en stor publik där vårtalare, valborgsmässoeld och ett storslaget fyrverkeri är huvudattraktioner. Vi samlas till traditionellt midsommarfirande och på midsommardagen flyttar Forshaga församling och frikyrkorna sin högmässogudstjänst till hembygdsgården. I slutet av sommaren anordnas Lustenrundan, en konst-och konsthantverksrunda i bygden. Byggnaderna används vid våra arrangemang och till uthyrning.

Address: Södra Lagerlöfsgatan 46, 66733 Forshaga
Phone: 054873648
City: Forshaga
Zip Code: 66733


Similar places near
Forshaga-Deje Sportsida Forshaga-Deje Sportsida 2 km Sida för rapportring av resultat iidrott och idrottshistorik i Forshaga kommun
Forshaga Folkets Park Forshaga Folkets Park 2 km God stämning under en kväll med flera framträdanden i gammal härlig folkparksmiljö. K...
Socialdemokrater i Ullerud Forshaga Socialdemokrater i Ullerud Forshaga 2 km Var med och påverka!
Colorama Forshaga & Filipstad Colorama Forshaga & Filipstad 2 km De hade allt vi behövde. Och bra hjälp från personalen.
Föreningen Forshaga Folkets Hus Föreningen Forshaga Folkets Hus 2 km Forshaga Folkets Hus ligger mitt i centrala Forshaga. avgiftsfri parkering. Här finn...
Forshaga Brukshundklubb Forshaga Brukshundklubb 3 km Jättefin plats
Östra Deje Idrottsklubb - ÖDIK Östra Deje Idrottsklubb - ÖDIK 5 km En idyllisk idrottsplats!
IK Carlstad IK Carlstad 12 km IK Carlstad är en förening som fördjupar sig i idrott för funktionshindrade. Just nu ...
Reviews
Så vackert ställe att fira student, födelsedag eller släktträff i. Allt finns i köket: porslin, diskmaskin ja allt man behöver. Många bord o en scen på logen. Mycket naturvackert!
Älskar Forshaga hembygdsgård, så mysigt. Trevlig julmarknad och Lustenrundan är bara bäst....
Alltid mycke roligt för barnen uppe vid spåret.
Alltid trevligt bemötande å gofika!
Var på Hemträdgårdens dag som är en gång om året, då ställs bord upp med blommor och trädgårds saker. Hittade mycket fina hemgjorda saker. Annars är Hembygdsgården mycket välbevarad och belägen i vacker natur.
Det är en mycket fin miljö logen som vi firade ett bröllop på var mycket passande för det ändamålet. En mycket fin hembygdsgård där du kan se på utställningar och ta en fika.
På kakbuffe som smakade utmärkt
Mycket mysigt ställe att sitta med en kaffekopp och njuta av omgivningen.
Mycket trevligt och gott ! Mycket trevligt bemötande !
Mysigt, gemytlig miljö och toppen att hyra!
Comment on this business

to add Forshaga Hembygdsförening map to your website;