facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Förskolan Västanvind

About

Förskolan Västanvind ligger på Storgatan 43 i Färjestaden och drivs av CIS Kalmar AB. Våra fokusområden är trygghet, läsning och goda relationer.

Story

Västanvind är en fristående förskola. Det innebär att förskolan har en annan huvudman än kommunen. CIS Kalmar AB är huvudman för Västanvind. Vi följer de nationella styrdokumenten, vilka är Skollagen och Läroplan för förskolan (Lpfö98 rev2010).

Besök CIS facebooksida: https://www.facebook.com/CalmareInternationellaSkola

Verksamhetsidé

Läsning, trygghet och att skapa goda relationer är det som kommer genomsyra vårt arbete och fungera som en röd tråd i verksamheten. Läsningen och språket kommer att finnas med hela tiden och vi har även ett särskilt rum avsett för att stimulera barnens läs och språklust. Barnen kommer att få möjlighet att uppleva inne- och utemiljön på olika sätt och utforska närområdet. Vi kommer att arbeta med läroplanens alla delar genom ett tematiskt arbetssätt där vi upptäcker, prövar och lär av varandra med utgångspunkt ifrån barnens erfarenheter, tankar och idéer.

Pedagogisk dokumentation kommer att användas som ett verktyg för att synliggöra lärprocesser och föra arbetet vidare genom reflektioner tillsammans med barnen och mellan pedagogerna. Pedagogisk dokumentation låter barnen få syn på sitt eget lärande, fungerar som ett arbetsmaterial för pedagogerna och ger familjerna möjlighet att bli delaktiga i de processer som sker på förskolan. Det är även en del i det systematiska kvalitetsarbetet för att kunna utvärdera hur förskolan arbetar i enlighet med läroplanens mål och intentioner.

Barnsyn

Vi ser barn som kompetenta medmänniskor. De kan, de vill och de har mycket att lära både oss vuxna och varandra. Vi ser barnens nyfikenhet som ett driv för deras upptäckande. Vi möter varje individ där den befinner sig och vi vill lyfta fram de olika kompetenser som varje barn har och utvecklar. Vi vill hjälpa varje barn bli den bästa versionen av sig själva.



"Välkommen till förskolan Västanvind! Den lilla förskolan med det stora hjärtat! Våra fokusområden är EQ och Läsning. Vi lägger stort fokus på trygghet och att skapa goda relationer, som en grund för vidare inlärning. Vårt mål är ett medvetet och förebyggande arbete för att varje barn ska kunna utvecklas till att bli den bästa versionen av sig själv!Västanvind är en fristående förskola vilket innebär att den har en annan huvudman än kommunen. Huvudman för Västanvind är CIS Kalmar AB, en lokalt ägd och idéburen skolkoncern där förskolan Sunnanvind, grundskolorna Södra skolan och Västra skolan, samt gymnasieskolan CIS i Kalmar och grundskolan Östra skolan ingår."
Address: Storgatan 43, 38631 Färjestaden
Phone: 048530099
City: Färjestaden
Zip Code: 38631



related searches: Västanvind färjestaden, Barnsyn, Beskriv din barnsyn, Förskolor Stockholm
Similar places near
Öppna Förskolan Safiren Öppna Förskolan Safiren 1 km Öppna Förskolan erbjuder barn tillsammans med medföljande vuxen en pedagogisk miljö f...
Comment on this business

to add Förskolan Västanvind map to your website;