facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fotolinjen Hemse

Fotolinjen Hemse

About

Fotolinjen Hemse - en yrkesförberedande utbildning på Gotland för dig som vill jobba med fotografi

Story

Det gotländska ljuset....

Gotland har - och har alltid haft, en stark dragningskraft, speciellt på konstnärer och bildskapare. Det har med ljuset att göra - det magiska gotländska ljuset. Fotografi som i så hög utsträckning handlar om att lära sig fånga ljuset, är därför en mycket väl vald plats att ägna sig åt fotografiska studier på, så varför inte välja Fotolinjen Hemse och Gotland!

Fotolinjen är en 1-årig grundläggande fotoutbildning. Vi har som målsättning att du som deltagare ska få möjlighet att lära dig grundläggande färdigheter både inom det tekniska och det bildteoretiska området.

Moment som ingår är bland annat: kamerateknik - både analog (från småbild till storformat) och digital, digital bildhantering, ljussättning, att arbeta med blixt, utskriftshantering och utställningsteknik samt svartvit mörkrumsteknik och kopiering, bildanalys, fotohistoria och bildkomposition. Du som antas till Fotolinjen förväntas ha en stark egen drivkraft, kunna arbeta självständigt och fungera väl i grupp.

Från och med hösten 2015 finns även Fotolinjens påbyggnadsår i form av ett projektår. Du söker med en projektidé som kan vara en bok, en utställning eller en portfolio. Du kan också under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning. Har du förkunskaper i fotografi motsvarande Fotolinjens åk 1 och är nyfiken på vad projektåret kan ge dig? Kontakta linjeledare Tove Sjögren.

Info om antagning och ansökan till grundåret och projektåret: http://www.gotland.fhsk.se/sv/innehall/50-puffar/185-foto-ansokan-antagning

Läs mer ingående på Fotolinjens hemsida (http://www.gotland.fhsk.se/sv/kurser/fotolinjen) eller kontakta oss via telefon eller mejl.

Address: Storgatan 11, 623 50 Hemse
Phone: +46703540409
City: Hemse
Zip Code: 623 50



related searches: Gotlands folkhögskola, Fotoutbildning folkhögskola, Fotokurs Gotland
Comment on this business

to add Fotolinjen Hemse map to your website;