facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fridolf Rhudin museets vänner

Fridolf Rhudin museets vänner

About

Fridolf Rhudin museet ligger på Gamla Bruket i Munkfors. Fridolf Rhudin är en av Sveriges mest folkkära skådespelare genom tiderna.

Story

I en bevarad miljö vid Gamla Bruket i Munkfors finns Fridolf Rhudin museet inrymt i ett hus, som var brukskontor när det byggdes 1823. På detta kontor arbetade bl.a. skaparen av folklustspelet Värmlänningarnas och visan Å jänta å ja, F.A. Dahlgren som tolvåring. Sedan 1985 finns utställning om munkforskomikerna, Fridolf Rhudin, Olle i Skratthult och Bosse Parnevik i huset.

Till museianläggningen hör också ett bruksmagasin med en liten teaterlokal och rum för andra utställningar. Vid museets gårdsplan finns Bondkomikens nationalmuseum, 2×2 meter i storlek, med ett bildgalleri över bondkomikens portalfigurer. Plus en lika stor Parneviks paviljong. Museet är öppet sommartid men visas året runt vid förhandsbeställning.

På museet träffar Du dess skapare underhållaren Owe Clapson, som berättar, spelar och sjunger. När större grupper kommer på besök bjuds gästerna på ett program inne i Bruksagasinet. Dessa gamla hus är inte handikappanpassade men det finns ramper så det brukar inte vara några problem med rullstolar och permobiler.

Varje år arrangeras Svenska Bondkomikfestivalen vid museet, en hyllning till alla artister som genom tiderna roat och fått människor att skratta. Detta ett heldagsarrangemang med artistuppträdanden, utställningar, marknad och kvällskabaré med utdelning av Fridolf Rhudin priset.

Fridolf Rhudin museet

Address: Gamla Bruket 5, Box 20, 68421 Munkfors
Phone: 070-58 34 358
City: Munkfors
Zip Code: 68421


Similar places near
Ransäter Ransäter 8 km Ransäter is een plaats in de gemeente Munkfors in het landschap Värmland en de provin...
Erlandergården Erlandergården 10 km Ett oplanerat stopp på Erlandergården. Visade sig vara mycket trevligt och intressant...
Ransæter Ransæter 10 km Ransäter er kirkebyen i Ransäters socken og en tettsted i Munkfors kommune i Värmland...
Ransäter Ransäter 11 km Ransäter es un pueblo en Munkfors en Värmland, Suecia.
Reviews
Dagens besök var en härlig upplevelse tack från Swedbank pensionärerTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Spännande, fint inrett museum med bra uteplatser.
Ännu en stor profil från detta lilla brukssamhälle. Fridolf Rhudin
Comment on this business

to add Fridolf Rhudin museets vänner map to your website;