facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Frikyrkan Siljansnäs

Frikyrkan Siljansnäs

About

Välkommen till Siljansnäs frikyrkoförsamling på Facebook!

Story

Siljansnäs Frikyrkoförsamling har bildats genom samgåendet mellan Siljansnäs Missionsförsamling och pingstförsamlingen Elim. Detta firades med en invigningsgudstjänst söndagen den 10 januari 2010. Inbjudna bybor, grannförsamlingar och pastorer medverkade.

Bildandet av den nya församlingen har föregåtts av en lång process. Elim och Missionsförsamlingen har haft ett nära samarbete under mer än 20 år. Detta har visat sig i allt fler gemensamma gudstjänster och fördjupade kontakter mellan församlingens medlemmar. Samarbetet har utökats mer och mer och 2004 beslöts att anställa en gemensam pastor.
Församlingarnas histioria har många gemensamma drag. Elim bildades 1922 efter att några kristna under ett antal år samlats till gudstjänst och bönemöten, bl.a. i Alviks bönhus.

Missionsförsamlingen bildades 1896. En grupp kristna i Almo, som under några år träffats i hemmen, beslöt att bilda en ny församling med ett bönhus i Almo och senare även en kyrka i Näsbyggebyn.

Båda församlingarna har under åren satsat på att nå ut i Siljansnäs med det kristna budskapet, stöttat mission i andra länder och bedrivit barn- och ungdomsverksamhet. Många siljansnäsbor har kommit i kontakt med detta genom söndagsskola, Scout, Hobby och tonårsgrupp.

Siljansnäs Frikyrkoförsamling har ca 160 medlemmar i alla åldrar.

Address: Björkbergsvägen 28, 79360 Siljansnäs
City: Siljansnäs
Zip Code: 79360


Similar places near
Siljansnäs kyrka Siljansnäs kyrka 453 meter Finns i mitt hjärta!
Reviews
Väldigt mysigt ställe som alltid med hejar på en
God gemenskap
Comment on this business

to add Frikyrkan Siljansnäs map to your website;