facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fröö Naturbeteskött

Fröö Naturbeteskött

About

Vi finns i Norsholm och föder upp ungnöt och lamm av köttras på naturbete och grovfoder. Dessa slaktas lokalt och finns i vår lilla butik.

Story

Nu går det att få lokalproducerat nötkött av bästa möjliga kvalitet levererat hem till dörren! (gäller inom 10 km från Norrköping och Linköping). Kontakta oss för övriga orter.
På Fröö Gård i Norsholm föds varje vår drygt 100 kalvar. De är korsningar mellan Aberdeen-Angus och Simmental, två köttraser med lite olika egenskaper. Korna kalvar i halmbäddar inomhus och släpps på bete så snart det finns grönt gräs att äta. Kor och kalvar går tillsammans på bete under hela sommaren. De flesta betar på Roxens strandängar mellan Vreta Kloster och Linköping. På hösten stallas de in igen och fodras hela vintern med fri tillgång till vårt eget producerade grovfoder bestående av gräs och klöver. De växer inte så fort, oftast har de hunnit bli 2 år innan de slaktas. Då skapas förutsättningar för att både smak och fettmarmorering hinner utvecklas.
Djuren slaktas på Bjursunds Slakteri, ett litet slakteri i Valdemarsvik. Transporten dit är kort och där tar man stor hänsyn till att djuren hanteras lugnt och inte stressas. Efter slakt hängmöras kropparna i ca 1 vecka. Bjursunds Slakteri använder sig av ”bäckenhängning”, slaktkroppen hängs i bäckenet i stället för i hälsenan. Detta medför att köttet i ryggpartiet sträcks ut och får en bättre och jämnare mörhet.
Efter hängmörningen styckas och vakuumförpackas allt kött.

Address: Fröö Gård, 61021 Norsholm
Phone: 0730-223227
City: Norsholm
Zip Code: 61021


Similar places near
Britta och Lennarts Britta och Lennarts 3 km Jag förstår inte hur man utan skrupler kan stå och sälja presentkort för 35.000 kr nä...
Gårdeby Stuteri - vandrarhem Gårdeby Stuteri - vandrarhem 5 km Jättefin stora gården med hästar, grisar, fåren samt hundar och katter, gulliga djur ...
Reviews
Trevlig personal fina varor,snyggt o prydligt,välskött
Världsbäst! Trevlig ägare. Vackert ställe. Gott kött. Fin butik. Vacker omnejd. En keeper. Vi kommer att återkomma igen och igen och igen....
Vi köpte Flap steak dryga kilot. Grillade snabbt över kol för att sedan eftersteka vid sidan om. Fantastiskt kött. Tycker om när det är både mört, saftigt och med tuggmotstånd. Köp!
Mycket bra kött fran nöt och lamm - färsk eller fryst. Även rökt korvor och mm. Finns ocksa andra naturvaru fran närproducenten omkring. Liten präsentbutik med ull och lammpäls. Allt helt fantastik och utmärkt kvalitet
Supertrevligt bemötande och ett underbart sortiment av riktigt fint kött. Enda felet är att jag bor så långt från denna butik, skulle gärna handla här ofta.
Trevligt bemötande och mycket gott handlade vi bl.a med presentkort från Minsjös jullotteri
Stort och bra utbud av kött och korv och jättefina hamburgare.
Bra utbud, vänlig och kunnig personal!
Kunniga, fixade det jag ville ha och rekommenderade ersättning för det som inte fanns. Mycket nöjd.
Fantastiskt trevlig ställe med underbara produkter!! Köttet fantastiskt gott och smakrikt!!
Comment on this business

to add Fröö Naturbeteskött map to your website;