facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for FSMK - Färjenäs Segel och Motorbåtsklubb

About

Färjenäs Segel och Motorbåtsklubb är en förening med traditioner och bildades 1933 på Mobergs Båtvarv vid Färjenäs. 1972 gick flytten till Björlanda Kile.

Story

Färjenäs Seglareklubb är en förening med traditioner och bildades 1933 på Mobergs Båtvarv vid Färjenäs. 1934 ändrades så namnet på klubben till Färjenäs Segel & Motorbåtsklubb, förkortat till FSMK. Första klubbhuset byggdes även på Färjenäs men verksamheten flyttades under 1940 till Arendal där man verkade fram till 1970 då det åter var dags att flytta, denna gång blev det till Björlanda Kile där klubben idag har sitt klubbhus som invigdes 1972.

Från att ha varit en mycket aktiv seglingsklubb med mycket kappsegling på programmet har kanske klubben idag ändrat inriktning till att omfatta mycket annan verksamhet. Inom moderklubben finns dock en seglingsklubb för kappseglingsverksamhet, men i den stora och fina klubbstugan som vi är mycket stolta över finns en väldigt fin och uppskattad verkstad som är flitigt utnyttjad.

Address: Björlanda kile, Torslanda
City: Torslanda



related searches: Björlanda Kile lokal
Similar places near
Sillviks Havskoloni Sillviks Havskoloni 4 km Äntligen en Sillviks-sida! Förhoppningen är att här kunna lägga upp info mm om byn oc...
Amhult Taekwon-Do klubb Amhult Taekwon-Do klubb 4 km Seriös klubb med nya fina lokaler. Väldigt familjevänligt och passar perfekt om man v...
Scoutkåren Tor Scoutkåren Tor 5 km göteborg suger.
Reviews
Trevlig intim båtklubb med mer aktiviteter än bara båt. Egen verkstad som man kan använda.
Mycket trevlig förening.
En väldigt bra klubb. Fin verkstad.
Comment on this business

to add FSMK - Färjenäs Segel och Motorbåtsklubb map to your website;