facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gamla Kraftstationen - kultur & café i Deje

Gamla Kraftstationen - kultur & café i Deje

About

Konstutställningar, ekologiskt Culinarum och underhållning i en över hundra år gammal kraftstation. Öppnar igen våren 2019.


Story

Gamla Kraftstationen, som drivs av UTA (Ulleruds Teateraktörer) är en unik kultursatellit belägen invid Dejeforsen. Den historiska interiören inspirerar och samspelar på flera spännande plan med de konstnärliga uttrycken. I den spektakulära industribyggnaden från tidigt 1900-tal arrangeras årligen stora konstutställningar. Vi har vårt ekologiska Café Kulturella med hembakat och närproducerat, Lilla Boden med unika värmländska produkter från matproducenter och hantverkare. Hos oss finns också Barnens Kraftverkstad där kreativiteten flödar hos både stora och små. Ibland erbjuder vi konstnärer plats i ateljén och självklart serveras också musik, teater och annan scenkonst. Gamla Kraftstationen är en kulturell mötesplats där du möts av en annorlunda atmosfär och där personalen möter dig med ett varmt leende. Det är ingen konst att komma hit!



"Konstarenan med kärlek i väggarna.Den spektakulära men ståtliga industrilokalen från tidigt 1900-tal är idag en unik kulturell mötesplats där den historiska interiören samspelar med de konstnärliga uttrycken på flera spännande plan. I konsthallen möts samtidskonst av etablerade konstnärer liksom nya talanger. Teknikerna och uttrycken varieras. Med jämna mellanrum ordnas musikevenemang genom satsningen The Gamla Kraftstationen Music Club. I ekologiska Culinarum serveras mat, vin, kaffe och härliga bakverk. Här njuter du ekologiskt och närproducerat enligt konceptet rustikt med finess.Idag räknas Gamla Kraftstationen till ett av länets största besöksmål i sin genre."
Address: Bruksvägen 10E, 66932 Deje
City: Deje
Zip Code: 66932


Similar places near
Järnvägskiosken Järnvägskiosken 589 meter Trevlig personal man kan umgås med och priser som ibland är billigare än storhandlare...
Fritidsbanken Deje Fritidsbanken Deje 608 meter Bra ställe, Bra lokal, Bra utbud inom vintersport som jag brukar lån oss på vintrarna...
Mölnbacka AIS Mölnbacka AIS 5 km Klubben bedriver fritidsaktiviteter och motionsidrott, såväl sommar som vinter och vi...
Reviews
Var där för att käka lunch. Gott men ganska dyrt kanske jag kan tycka. Fin lokal och trevligt att kunna ta ett varv i konstutställningen efter lunchen. Otroligt häftig lokal.
Trevligt och fin utställning. Alltid lika kul besöka hembygden o speciellt och träffa såna entusiastiska och engagerade personer som driver detta konstgalleri
Jättemysig konsthall blandat med café/restaurang i lilla Deje i Värmland. Finns otroligt mycket konst att se och mycket med god kvalitet. Bland andra Carolina Gynning har sina tavlor här. Jag åt en förträfflig rökt fläskfilé med hemmagjord potatisgratäng och god sås. Väldigt bra kvalitet på maten! En rolig detalj är att det finns en liten vindsvåning där vem som helst är välkommen att sitta och pyssla. Det finns tillgång till symaskin och diverse andra verktyg. Åk hit!
En bra och varierad konstutställning med ett tiotal konstnärer. Genomgående hög kvalitet på utställningen med bra information om respektive verk. Kul att använda en gammal kraftstation med högt i tak för detta ändamål. Liten butik med försäljningen samt café med gott kaffe och sallad. Väl värt ett besök tycker jag.
Fantastiskt god mat och fika. Närproducerat och tillagat med mycket kärlek
Goda bakelser, mycket god saft och trevlig personal!
Trevligt café och fina industriminnen. Vacker utsikt över Klarälven.
Bra fotoutställning med glada hudikgänget. God mat, väl värt ett besök om man är i närheten.
Ett ställa som sommartid alltid skall besökas, gemytligt.
Swedish fika och en spännande historia kring Kraftverket och mini små konstverk.
Comment on this business

to add Gamla Kraftstationen - kultur & café i Deje map to your website;