facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gamla Uppsala Buss AB

About

GUB utför sedan 1996 all linjetrafik inom Uppsala tätort på uppdrag av beställaren, som sedan 2012 är kollektivtrafikmyndigheten UL.

Story

Gamla Uppsala Buss (GUB) är ett av Sveriges största offentligt ägda bussföretag med anor från 1906 och idag ägt av Region Uppsala.

Vår mission är att den kollektiva resan med Gamla Uppsala Buss ska vara ett självklart val!

Vi bedriver en kollektivtrafik baserad på en helhetssyn av verksamheten, på ett för Uppsala kommun och dess invånare kostnadseffektivt, miljömässigt och kvalitativt bra sätt.

Vår huvudverksamhet är att, på uppdrag av Region Uppsala, utföra stadsbusstrafiken och delar av regionbusstrafiken i Uppsala. Andra delar i verksamheten är sjukresor på uppdrag av kommunen, bokbusstrafik, viss beställningstrafik samt uthyrning av förskolebussar till kommunens mobila förskoleverksamhet. Utöver vår huvudverksamhet bedriver GUB årligen bussförarutbildningar till D-behörighet och yrkeskompetens. Företaget har idag c:a 560 medarbetare.

För oss på GUB räcker det inte med att kollektivtrafiken i sig är miljövänlig, vi vill mer än så. Därför bedriver vi sedan många år ett aktivt miljöarbete och är sedan 1998 miljöcertifierade enligt ISO 14001. All personal på GUB är delaktiga i detta miljöarbete, såväl busschaufförer som verkstadspersonal och administratörer.

Address: Suttungs gränd 3, 753 19 Uppsala
Phone: +46184445800
City: Uppsala
Zip Code: 753 19


Opening Hours

Monday: 08:00 - 11:30


related searches: Buss till Uppsala, Mohlins Bussar ab, Nobina Sverige AB, Nobina lediga jobb, UL tidtabell, Keolis Sverige AB, UL Nyheter, Region Uppsala
Similar places near
NordSydresor NordSydresor 22 km Åker först i september
Comment on this business

to add Gamla Uppsala Buss AB map to your website;