facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Glimåkra kyrka

Story

Glimåkra kyrka är en kyrkobyggnad i tätorten Glimåkra i Östra Göinge kommun. Den är församlingskyrka i Glimåkra församling i Lunds stift.KyrkobyggnadenKyrkan uppfördes 1837–38, med efterarbeten fram till 1842, av byggmästare Ola Borgström från Sölvesborg efter en offert på 16 400 kronor. Kyrkan, som ligger på samma plats som den äldre församlingskyrkan från 1280-talet, invigdes av prosten Peter Samuel Ström. Sakristian och läktaren, samt utrymmet under denna, byggdes delvis om 1979–80.

Address: Glimåkra
City: Glimåkra


Similar places near
Simontorps Kulturvandringar Simontorps Kulturvandringar 6 km Simontorps Kulturvandringar.Simontorp Östergård har sedan många generationer en vårda...
Reviews
Riktigt fräsch kyrka, riktiga G's med bra ton i rösten. Riktiga hit låtar på orgeln. Man kan ju nästan tro att man är på min Spotify spellista. Jag kan lova er att där finns det många galna klassikers b.l.a Mozart - Symphony No. 40. Jag blev dock lite siggig en gång när jag skulle in och be med prällen fast då var jag tvungen att hänga av min Canada Goose RESOLUTE 3-IN-1 PARKA X JUUN.J som ligger på 26 laxar vilket inte är okej då jag helst inte lämnar vapenrummet.
Konfirmerades i kyrkan 1983. En riktigt fin sommar och väldigt varmt. Minns detta läger med glädje. Många nya vänner. Rekommenderas varmt att besöka denna vackra kyrka.
Centralt belägen, stor kyrka från 1800-talet, med trogna besökare. Används gärna vid stora evenemang.
En helt vanlig kyrkogård. Har mina föräldrars grav där. Ingen lummig del där utan rätt kalt.
En välsignad kyrka full av Guds frid.
Vår fina kyrka!
Anhöriga . Lugnt och vackert.
Skötsel av gravar
Comment on this business

to add Glimåkra kyrka map to your website;