facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Göteborgs folkhögskola

Göteborgs folkhögskola

About

Vår folkhögskola vill verka för integration och mångfald och att utjämna klyftor mellan människor.

Story

Göteborgs folkhögskola är en av landets största folkhögskolor. Vi bildar och utbildar vuxna! Vår verksamhet hittar du på Nya Varvet, i Biskopsgården och Backa. Skolan är politiskt och religiöst obunden och huvudman är Västra Götalandsregionen.

Skolan vid Nya Varvet ligger i mycket vackra omgivningar. Förutom trivsamma lektionssalar finns här bibliotek, datasalar, musikstudio, fotolab, konstateljé och en egen teaterscen. Du studerar i lugn miljö intill havet med storstadens alla möjligheter runt hörnet.

Hos oss kan du läsa
Allmän kurs
På allmän kurs studerar du på dina egna villkor och i din egen takt. Du blir sedd, du blir uppmärksammad för den du är, utifrån de förutsättningar du har. Du följer antingen någon av de specialinriktningar som finns - eller så väljer du hur din arbetsvecka ska se ut från ett schema som erbjuder de mest skiftande ämnen.
Studier på allmän kurs kan ge dig en ny riktning i livet. Det kan också ge dig en komplett gymnasieutbildning, alltså formell kompetens för att studera vidare vid universitet, högskola eller på någon KY-utbildning.

Fritidsledarutbildningen
Utbildningens fullständiga namn är Förlängd fritidsledarutbildning med samhällspedagogisk inriktning. Fritid i storstad är vår profil. Vi fördjupar oss i olika aspekter av storstadslivet men isolerar oss för den skull inte i betongen. Utomhuspedagogik, med aktiviteter som fjällvandring, klättring, kanot och kajak ryms också inom utbildningens ramar. Våra studieområden är beteende- och samhällsvetenskap, friskvård, kultur, yrkesteori, praktik, kommunikation och skapande ämnen. Utbildningens teoretiska innehåll blir efter utbildningen användbara redskap i ditt framtida arbete.

Personlig assistentutbildning
Utbildningen ger de grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta med människor som behöver assistans i hem, skola, fritid eller arbetsliv. I mötet med personer med funktionsnedsättning är det dennes behov och önskemål som ska tillgodoses.

Hos oss får du möjlighet att utveckla förståelsen för rollen som personlig assistent i samarbetet med andra och få fördjupade kunskaper om olika funktionsnedsättningar. Målet med utbildningen är att ge en bra grund att stå på i arbetet och i mötet med personer med funktionsnedsättning. Kursen bygger på deltagarnas erfarenheter och aktiva deltagande på lektioner och i grupparbeten. I utbildningen förekommer både flera studiebesök och praktik.

Vi har även rehabiliteringsutbildningar och andra utvecklingsprojekt med olika inriktning beroende på uppdrag:
Navet - rehabilitering i samarbete med Försäkringskassan
FokusFramtid - Sfi med Meritportfölj
SMF - studiemotiverande folkhögskolekurs

Address: Örlogsvägen 22, 426 71 Västra Frölunda, Västra Götalands Län, Sweden
Phone: 031-769 76 00
City: Västra Frölunda
Zip Code: 426 71



related searches: Grebbestad folkhögskola, VINGA folkhögskola, Wendelsberg folkhögskola, Nordiska folkhögskolan, Kvinnofolkhögskolan, Fristads folkhögskola, Folkhögskola distans, Alvis Göteborg
Similar places near
Frölundaskolan Frölundaskolan 3 km Översatt av Google Mucket bro Original Mucket bro
Frölundaskolan Frölundaskolan 3 km Frölundaskolan är en grundskola (F-9) med cirka 560 elever.
Drively Frölunda Drively Frölunda 4 km Vill bara tacka för en fantastisk bra handledareutbildning som vi gick idag den 12/6-...
Vättnedalsskolan Vättnedalsskolan 4 km Okej skola som kämpar med att få en bra skola för alla i närområdet
Prolympia Västra Göteborg Prolympia Västra Göteborg 4 km Mycket bra! Detta är en bra skola och alla som har skrivit annat har inte ens gått hä...
Ebba Petterssons Privatskola Ebba Petterssons Privatskola 4 km Fantastisk personal! Har två barn som går i skolan, vi är mer än nöjda!
Guldbyxorna Guldbyxorna 5 km VÄLKOMMEN TILL GULDBYXORNA För klassen, föreningen och klassen. Ta chansen att sälja...
Reviews
Superbra skola!
Bästa skolan i mitt liv, dude!!!
Bästa skolformen!
Den sötaste dagar men skolan
Comment on this business

to add Göteborgs folkhögskola map to your website;