facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gotland Whisky

Gotland Whisky

Story

Gotland Whisky bildas 2004 för att producera öns första whisky. Förutsättningarna för att lyckas bedöms som mer än goda. Det finns tre skäl till det: befintliga lokaler, ett unikt ekologiskt korn och ett speciellt vatten.

Romas gamla sockerbruk utgör platsen för mältning, mäskning, jäsning, destillering, lagring och buteljering. Under de senaste åren har de gigantiska lokalerna från slutet av 1800-talet renoverats, byggts om och rustats upp för att motsvara de krav som ställs på ett modernt whiskydestilleri.

Det ekologiska kornet som endast odlas på Gotland skapar unika möjligheter att tillverka en framgångsrik whisky. För att säkerställa långsiktig produktion har leveranser av kornet reserverats för överskådlig tid. Vårt speciella vatten, som är sprunget direkt ur kalkstensberget, hämtas från egen källa.

I maj 2012 var det premiär för de första dropparna. Den första whiskyn blir en single malt med karakteristisk rökighet. Döpt till Isle of Lime och färdig att konsumeras inom tre år. Då skriver vi ett nytt kapitel i historien om Gotland Whisky.

Address: Sockerbruket, 622 54 Roma (Gotland)
City: Romakloster
Zip Code: 622 54



related searches: Gotland whisky review, Gotland whisky price, Isle of Lime Whisky, High Coast Whisky, Gotlands Bryggeri
Reviews
Mycket trevlig rundvandring som visar att man kan ta tillvara gamla lokaler och modernisera. Eldsjälar som driver detta, utan tvekan!
Guidning på Gotland Whisky AB. Intressant! En kunnig och rolig guide bidrog till det höga betyget. God whisky Isle of lime som lanseras för första gången på systembolaget 1 augusti.
Mycket trevlig förevisning av distilleriet.
Rundtur på bryggeriet... riktigt kul...
Lokalt producerad whisky i absoluta toppklassen.
Trevlig guidning
Intressant och kul!
Comment on this business

to add Gotland Whisky map to your website;