facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gotlands Paintballklubb

Story

Gotlands PaintballKlubb är en förening som ingår i Sverok (Sveriges roll- och konfliktspelsförbund), vi startade som ett glatt kompisgäng som var nyfikna på paintball. Efter lite diskussioner kom det fram att många var intresserade och vi bildade vår förening i september 2007.

Eftersom vi inte kände till speciellt mycket om paintball och inte hade någon mark att vara på gick det rätt så segt i början, först försökte vi få ett stycke mark av Gotlands kommun men det stycke mark vi valde låg dels relativt dumt till och krävde stora investeringar i skyddsnät för att kunna användas, dels var kommunens handläggare oroliga för markslitaget då marken bland annat ligger i vattenskydds område.

Det var ungefär då vi kom på att säkerheten inte var något billigt område. Det nät som hade krävts hade i sig kostat nära 10000 kr och vi som nybildad förening hade inte någon budget att tala om, det som fanns behövdes till andra saker. Som tur var fanns det privata kontakter att tillgå, någon kände någon som ägde skog. Han ringde upp och denne någon blev genast intresserad och ville bli medlem. Vi åkte runt och tittade på några ställen och hittade den ideala skogen, det enda som behövdes var lite arbete och vi kunde börja spela.

Men för att spela krävs ju en hel del utrustning också och vi som nybörjare hade ingen kunskap om vad som passade oss, vilken drivgas skulle vi använda och vilka markörer var prisvärda? Det gick livliga diskussioner på vårat forum, skulle vi välja kolsyresystem eller tryckluftssystem. Det blev tillslut så att vi valde tryckluft, det kanske är dyrare att köpa men billigare att fylla på och mindre känsligt för vädret.

Efter att ha spelat några gånger på banan började planer på fort och hinder ta form, två fort skulle upp och vi skulle ha en bunker någonstans på mitten med mindre hinder utspridda på strategiska platser. Vid det här laget började 2007 närma sig sitt slut och vi hade 35 medlemmar varav ungefär en tredjedel var tjejer.

Nu är vi fler medlemmar och jobbar konstant med att utveckla oss, banan och föreningen för att få ut maximalt med nöje ur våra träffar, bor du på gotland och är intresserad av paintball eller bara nyfiken ta gärna kontakt med oss.

Address: Martebo, 621 Gotland
City: Gotland
Zip Code: 621


Similar places near
Gotlandia (kraina) Gotlandia (kraina) 24 km Intressant om staden Birka och dess uppgång och fall samt historiska betydelse. Lite ...
Glasstudion Big Pink Glasstudion Big Pink 25 km Glasstudio med butik. Restaurang vissa kvällar under sommaren.
Reviews
Jättebra ledare och rolig bana! Alla var nöjda, både barn och vuxna. Vill ni spela paintball och ha en rolig stund är detta stället för er .
Bästa banan på Gotland och en väldigt seriös förening där man alltid känner sig välkommen
Suverän paintballbana med både spel för woodsball och speedball
Comment on this business

to add Gotlands Paintballklubb map to your website;