facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Graut.

Graut.

About

Modellör/formgivare som egentillverkar produkter och skulpturer i betong på Gotland.
Gör även skulpturer och prototyper på beställning.


Story

Grundare och ägare till detta nystartade gotländska designföretag är designmodellören, skulptören och formgivaren Maria Broman.
Maria är född och uppvuxen i Norra Botkyrka i Stockholm 1975.

Maria har sina släktband och sin familj på Gotland, det är därför hon har valt att starta sitt företag här. För närvarande håller hon till i Hellvi Malms med verkstad/studio.

Den första produkten – “nordisk tassel”, tog sin konkreta form efter att hon hittade en gammal mässingskran i hennes morfars källare på Gotland.

Maria vill ta tillvara på tidlösa industriella former och ge dem ett nytt liv i form av heminredningsdetaljer i betong. Hon vill att de produkter hon skapar ska uttrycka en rå, avskalad och nordisk känsla med inspiration från den karga naturen och kalkbrottfabrikernas industri på Gotland.

Det var just inom stenindustrin på Smöjen som hennes morfar Karl Lundin arbetade som grävmaskinist när han levde och det är i hans gamla källare som hon nu har skapat sig en tillfällig verkstad/studio.

Det finns även hantverksskickliga gener från andra i familjen. Marias farfar Bertil Broman arbetade som tapetserarverksmästare på Svenskt Tenn mellan åren 1932-1977 under Estrid Ericsons ledning.

Det brinnande intresset för design, inredning, formgivning, konsthantverk har alltid varit stark och de senaste åren har hon valt att skola om sig.

Maria examinerades till designmodellör på Formakademin i Lidköping våren 2014. En tvåårig utbildning för tredimensionell gestaltning inom flera olika områden såsom prototypmodellering, keramisk/gips modellering, arkitekturmodellering, utställningar till museum, inriktning mot industridesign, attribut mot teater och film, eller bilmodellör.

2010-2012 gick Maria en tvåårig konstnärlig grundutbildning – Fria Målarskolan i Halmstad, tillhör Markaryds folkhögskola. Under dessa två år har hon medverkat i elevutställningar.

I år 2015 så medverkade Maria med tre verk (två skulpturer och en målning) på Vårsalongen i Lärbro.

Maria är tidigare utbildad inom ekonomi/affärsutveckling och turism. Hon har arbetslivserfarenhet inom inköp/upphandling, logistik, konsult i fastighetsbranschen samt arbetat inom turismnäringen.

Framöver så tar Maria även beställningsuppdrag inom skulptur, modellering, prototypframtagning eller formtagning.

Hör gärna av dig!

Address: Hellvi Malms 954, 62450 Gotland
Phone: 076-8123698
es.tuarg@airam
City: Gotland
Zip Code: 62450



related searches: Graut Bedeutung, Graut es mir, Mir graut es Synonym, Grout meaning, Mir grauts davor, Graust, Grauen, Grauts Filament
Similar places near
EP garden-steel EP garden-steel 10 km EP Garden-Steel är ett varumärke som producerar stålprodukter för inom och utomhusmil...
Gotland Trädvård Gotland Trädvård 63 km Trädvårdsspecialist som beskärning, avvärkning, och rådgivning av miljö med träd. Pro...
Reviews
Spännande och vacker design. Detta kommer att förgylla ditt hem på bästa sätt.....
Fin konst gjord på betong.
Ursäktar mitt google namn men det är otroligt fin konst och kreativitet som denna trevliga konstnären har gjort! Konstvärken kommer i 3 olika slags färger/teman som passar in i varje typ av hushåll och ger en modern fast ändå antik touch i hemmet , så fint!
Väldigt fint!
otroligt fin och vacker konst
Comment on this business

to add Graut. map to your website;