facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grimsnäs Herrgård

Address: Grimsnäs Herrgård, 360 53 Skruv
City: Skruv
Zip Code: 360 53


Reviews
"Intressant" kakbuffé efter middagen!!! "Vi har bakat på förmiddagen!" resulterade i EN hembakad småkaka, god visserligen men ändå...... Mat och dryck: Se upplevelse
Härlig miljö att komma till under vår tur i Mobergbygden! Rummet och matsalen var fantastiska och fångade herrgårdskänslan - allrummet och ”toalettområdet” matchade inte riktigt resten av stilen utan hade stannat kvar på det tidiga 2000-talet! Kommer absolut att komma tillbaka om jag är i trakterna igen!
Vi njöt av mat från deras cateringservice. Underbart gott! Sune o Mia är toppen att ha att göra med; fixar allt!
Underbar vistelse! Paret Mia och Sune som driver herrgården, är så vänliga och hjälpsamma så man känner sig som hemma. Vi fick låna cyklar för att ta oss till Ljuder och se hembygdsmuseet, och vi fick hjälp med allt vi behövde. Maten är fantastiskt god och dessutom ekologisk. Missa inte Sunes italienska hemgjorda gelato! Miljön är vacker, herrgården är smakfullt inredd och sängarna ljuvliga. På alla rum finns morgonrockar och tofflor. Varmt tack till Mia och Sune som tog hand om oss på vår vandring på Utvandrarleden.
Vänlig personal. Personlig och hjälpsam. Kom sent på kvällen efter en lång arbetsdag med sen incheckning. Jag blev bemött med ett leende och en frågan om jag ville ha kvällsmat. Fick en stor portion jättegod fisk med potatis och kunde inte vara nöjdare! Trivsamt och renlig atmosfär. Min starkaste rekommendation. Om ni funderar på att bo här en eller flera nätter, tveka inte. 10/10
Fin miljö, trevligt bemötande och bra frukostar. Rummet vi hade var en lika oväntad som stor besvikelse. Storleken var ca 6 kvm golvyta och snedtak på det. Finns ingen relation till andra bilder som visar på gott utrymme! Ser kanske större ut på bilderna men sängen är 140 cm kallas dubbelsäng där.. och alltså rätt liten. Dessutom var madrassen utsliten och svampigt mjuk. Speciellt ytterkanten var svag så man inte kunde ligga på den sidan av bädden. Vi löste det genom att den ena fick sova 2 nätter på golvet och vika ihop täcken som "madrass". Det fanns inga alternativa boenden inom en 3 mils radie så vi härdade ut. Man kunde inte röra sig fritt i "rummet". Det fanns inte egen toalett/dusch utan delades med andra på våningen. Det var ganska rent även om duschutrymmets väggar kunde ha städats bättre. Det var coronasäkrat genom att det synligen fanns handsprit på en del ställen och uppskattningsvis var det halvbelagt vilket gjorde att vi i vart fall var ensamma om wc/dusch vid detta tillfälle. Allrummet på bottenvåningen med tv användes inte då det gränsande till andras rum och det var lyhört i huset man hörde sorl från andra rum. Gratis Wi-Fi som förväntat. Hade vi fått info om det ytterst lilla sovrummet vid bokningen, och inte när vi checkade in, så hade vi aldrig tagit in där!
Fantastisk plats med övernattning, god mat och frukost med sprattelägg och fin natur. Boenden av olika slag med rum i huvudbyggnaden och de små hus som förr haft helt andra funktioner i en stor gårds skötsel. Tillgång till cyklar för den som vill ta sig runt i mänsklig takt i utvandrarbygden Ljuder. Nära till glashyttor för den som vill.
Grimsnäs Herrgård är otroligt vackert, välskött och med mysiga rum. Paret som äger herrgården är alltid trevliga och driver gården med kärlek. Frukosten är i högsta klass med närodlade, ekologiska råvaror. Om du väljer mellan K osta Boda lodge eller Grimsnäs, välj Grimsnäs.
Ett fint ställe mitt i Småland med fina vandringsleder. För mig en typsik Herrgård, gammalt men väldigt trevligt. Maten var god och ägaren har ett roligt ölsortiment, men man måste fråga!
Utsökt hemlagad mat på lokala råvaror. Trevlig personal och fina rum. Väl värt en omväg för att bo en natt här. Kan verkligen rekommenderas
Comment on this business

Directions to Grimsnäs Herrgård with public transportation


Grimsnäs 260 meters
219

to add Grimsnäs Herrgård map to your website;