facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grönhögens Kalkbrott

Grönhögens Kalkbrott
Address: Grönhögen , Degerhamn 380 65, H, SE
City: Degerhamn
Zip Code: 380 65


Reviews
Annorlunda badplats som barnen 9, 10, 12, 14 år gamla fullkomligt älskade! Lite svårt att ta sig fram, men är man bara medveten om det så är det ett jättefint ställe. Skadar inte att ha badskor med sig. Precis där man kommer till kalkbrottet är det branta sidor och häftiga ställen på lite olika höjd att hoppa från. Lite längre bort kan man ligga nere på, eller strax ovanför, en liten "strand". Google maps guidar en med bil hela vägen fram till badet, men parkering sker vid vägen genom byn, sedan går man via en gångstig upp till badet.
Häftigt ställe att bada ifrån, framförallt klippbad och hoppning. Fint med så blått och klart vatten! Finns plats att gå ned i vattnet men är inte "lätt" så passar främst den som vill hoppa. Finns gott om plats att sitta runt brottet, och finns enkel toa. Parkeringen blir lätt full så gäller att vara tidigt ute vid fint väder. Helt klart värt besöket!
Varmt i vattnet mysigt grunt på södra sidan så lite äldre barn kam bada. Norra sidan har en ca 10 meter hög vägg man kan hoppa ifrån aå man får en rejäl adrenalin kick.
Jättehäftigt ställe med fräscht vatten. Passar inte minde barn. Kräver god rörelseförmåga att ta sig ner och upp ur vattnet. Var försiktig, badet är inte ett officiellt kommunalt bad. Parkeringen ligger på andra sidan gatan mot golfbanan.
Häftig plats att bada på. Det går att hoppa från kanterna och gå i vid ena sidan av kalkbrottet.
Kanske inte så barnvänligt men det är ju ett kalkbrott så det är djupt väldigt djupt. Simkunnig är ett måste även om det finns ett grundare parti
SUPERMYSIGT badställe! Fantastiskt vatten och hög klippa att hoppa ifrån. Simmade ut till lilla ön på skattjakt och simmade även till andra sidan av brottet där det finns en liten strand. Ta med picknick för det finns inget att handla där. Vi åkte dit på eftermiddagen och då fanns inte mycket folk där så vi fick en jättebra plats i gräset precis vid klippan man hoppar ifrån. Rekommenderas starkt!
Jättefint vatten, perfekt om man gillar att hoppa från klippor. Lite trångt och industriellt. Betydligt lugnare och skönare för något år sedan.
Inte så barnvänligt, mycket blålera men det är bara mysigt. Coolt ställe!
Härligt vatten och annorlunda miljö. Men kunde vara lite mer strukturerat och i ordning, små ytor att vara på.
Comment on this business

to add Grönhögens Kalkbrott map to your website;