facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grönkullaskolan

About

Grönkullaskolan är belägen i hjärtat av Rissne i Sundbyberg. Skolan är en F-9 skola som startade höstterminen 2013.

Story

Grönkullaskolan är belägen i hjärtat av Rissne i Sundbyberg. Skolan är en F-9 skola som startade höstterminen 2013. Den består av de tre tidigare skolorna: Skvadronskolan, Miklagårdskolan och Rissneskolan. På skolan går omkring 710 elever.

Avdelningar och lokaler
Skolan är uppdelad och organiserad i tre hus. I M-huset och S-huset finns skolans F-3 klasser. Båda husen har sin egen fritidshemsdel med ett F-1 och ett 2-3 fritidshem. I R-huset finns årskurserna 4-9 som är organiserade i två spår. Här finns även skolans fritidsklubb för 10-12 åringar.

F-3 S-huset
Skollokalerna ligger i markplan och på andra våningen i ett större bostadshus. Lokalerna är väl anpassade för undervisning med ljusa klassrum och flera grupprum. Här kommer det även att finnas en elevmatsal, slöjdsal och en mindre idrottshall. Vi har en stor och lekvänlig skolgård med en intilliggande skogsdunge och nära till stora gräsytor.

F-3 M-huset
Denna del av skolan ligger i de gamla kasernera som byggts om till trivsamma skollokaler. Närheten till Rissnehuset och dess specialsalar gör att M-huset främst inrymmer klassrum och grupprum. På skolgården finns klätterställningar, gungor, sandlådor och annat kul. Vi använder också ängen och skogen intill skolan för rast, lek och lärande. .

4-9 R-huset
I den natursköna omgivningen vid Rissne idrottsplats ligger Rissnehuset. Huset inrymmer, utöver klassrum och grupprum, fina och rymliga lokaler anpassade för träslöjd, textilslöjd, hemkunskap och musik. Dessutom finns en fullstor idrottshall, skolkök med matsal, NO-labb och ett skolbibliotek. I skolans café kan man ta en kaffe och umgås med eleverna och skolans personal.

Pedagogik
Våra lärare i förskoleklassen har utbildning i Bornholmsmodellen som tränar eleverna i språkmedvetenhet. Ditt barn får redan i förskoleklass utbildning i matematik, naturvetenskap och teknik då skolan arbetar utifrån en modell där lärare undervisar tillsammans med förskollärare redan i förskoleklass. I takt med digitaliseringen i skolan har varje elev på högstadiet en egen dator och arbetar med Gsuite och andra digitala läromedel. Till läsåret 18/19 kommer även mellanstadiet att börja arbeta på samma sätt.

Språkmedvetenhet
Eleverna på Grönkullaskolan kan många språk och språk och språkinlärning är viktigt och prioriterat på skolan. Vi arbetar med elevernas språkutveckling eftersom den är viktig för självförtroendet, för alla skolans ämnen och för framtiden.
Hela skolan genomsyras av kreativitet och skapande
Genom bild, slöjd och andra skapande aktiviteter får eleverna använda sin kreativitet och fantasi. Grönkullaskolan är med i flera Skapande Skola-projekt. Elever skapar poesi, teater, litteratur och musik tillsammans med kulturpedagoger och skolans lärare.


Frågor och kommentarer
Vi besvarar frågor och kommentarer mån-tors 8.00-16.00 och fredagar 8-00-15.00. Under helger och helgdagar besvaras inga frågor eller kommentarer.

Vid skollov kan svarstiderna vara annorlunda.

Allmän information
Kom ihåg! Skicka inte känslig information, till exempel personuppgifter.
Angrip inte personer eller grupper, använd inte svordomar eller annat som kan uppfattas som stötande.
Platsen är inte heller en nyhetssajt för olika organisationer eller företag. Sådant innehåll godkänns inte.

Personuppgiftslagen (PuL)
Allt som skrivs på den här sidan är att betrakta som allmän handling.
Detta innebär att det kan komma att lämnas ut till tredje part om detta begärs.
De personuppgifter som lämnas kommer att behandlas i linje med personuppgiftslagen (1998:204)

Address: Mässvägen 1, 17459 Sundbyberg
Phone: 087068287
City: Sundbyberg
Zip Code: 17459



related searches: Ängskolan, Skolval Sundbyberg, Alvesta SchoolSoft, Sundbyberg lediga jobb, Kulturama Sundbyberg, Sundbyberg stad, Sundbyberg Sweden, Skolwebben Sundbyberg
Similar places near
Älvkvarnsskolan Älvkvarnsskolan 1 km Det stod mellan Noblaskolan och en annan skola. Vi gick på visning och kände genast e...
Kulturama Sundbyberg Kulturama Sundbyberg 2 km Gick ut nian 2018 och har aldrig varit nöjdare över en skola! Värden bästa gemenskap ...
Blunda med öronen Blunda med öronen 2 km Filmen ”Man kan inte blunda med öronen” är skapad på uppdrag av "Med öra för orkester...
Vittra Brotorp Vittra Brotorp 2 km Väldigt fräscha lokaler som byggdes och togs i drift 2012 med ändamål att de driva un...
Viktor Rydbergs skola Sundbyberg Viktor Rydbergs skola Sundbyberg 2 km Viktor Rydbergs skola Sundbyberg är en högstadieskola belägen i Sundbyberg, Stockholm...
Reviews
Väldigt roligt men det fungerade inte med mig när det kommit på utbildning.
Comment on this business

to add Grönkullaskolan map to your website;