facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grosshamns Fältstation

Grosshamns Fältstation

About

Ringmärkning av fåglar

Address: Grosshamn, Ramsvik, 456 92 Hunnebostrand
City: Hunnebostrand
Zip Code: 456 92



related searches: Grosshamn Fågelstation, Grosshamn Ramsvikslandet
Similar places near
Reviews
Fantastiskt fint landskap med dess olika klipper och formationer. Vi gick den vita leden som var på ca 4km bild 4-8, parkerade förbi campingen och bytte sedan till parkeringen Fykan och tog oss till Sote huvud bild 1-3 + 9-11. Den vita leden var lätt! Här såg vi barn fånga sjöstjärnor, snäckor och krabbor. Leden till Sote huvud från Fykan är ca 3km t o r, du behöver då passera flera stora stenar vilket kräver lite balans, vi tyckte mycket om denna plats! Tips att komma hit från 18-tiden då du fångar solnedgång och får långa fina skuggor som framhäver klipporna ännu mer
Mycket vackert med alla klippor. Gick en led på 4km som var lagom. Dock hade vi sett en del bilder på platser här som vi inte hittade först, efter ett tag hittade vi till Fyrkan parkering. Ett tips är att även parkera här och gå en runda för det är jättefint. När du kommer fram till Sote huvud så går du rakt mot vattnet så kommer du till klippor inte likt några andra :
Trevligt utflyktsmål. Barnen tyckte det var väldigt roligt att korna gick fritt omkring i området. Finns gott om bänkar och även grillplats.
Toppenställe för fotografer. Idag den första november var det redan 5 st bilar på parkeringen lite efter kl 11. Det var folk med hund och barnvagn och en mycket gammal man. Alla på väg hem när man anade regnet i fjärran. Det är en fröjd för ögat med alla dessa mjukt rundade klippor. Efter några timmar kom tyvärr ett kraftigt regn. Då gav vi upp fotograferandet.
Bra utmärkta leder och fantastiskt vacker och omväxlande natur. Vid parkeringarna finns lådor med länsstyrelsens informativa foldrar. Spänger finns på ett flertal ställen. Grosshamn har ett "gömsle" för fågelskådning och ringmärkarcentral. Väl värt ett besök!
Mäktig natur som verkligen bjuder på sin bästa sida. Värt att ta sig ut på den västra sidan och uppleva havet och klipporna i kontrast till den östra lummiga sidan med betande kor och lummiga ängar och båtar som glider genom Sotekanalen. Många av lederna på ön är cykelbana med mtb.
Härligt ställe att bara promenera runt på, fika medhavd fika på en klippa eller fågelskåda utöver havet.
Ett av Bohusläns vackraste områden. Fantastisk miljö med klippor, hav och ängar. Många vandringsleder som bjuder på stor variation. Den gula och orangea leden bjöd på några spektakulära delar som utmanade.
Fantastisk promenad i vinterlandskap. Det finns flera rundor att välja mellan.
Comment on this business

to add Grosshamns Fältstation map to your website;