facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grundsunds Hamn

Address: 451 79 Grundsund
City: Grundsund
Zip Code: 451 79


Reviews
Grundsund var inspelningsplatsen för den populära tv-serien Saltön i mitten av 00-talet. Inte utan anledning eftersom Grundsund är ett av Bohusläns mest genuina och mysiga samhällen. Här finns allt det som behövs, en naturlig kanal rakt igenom samhället med båtar på båda sidor och ett eget rökeri på bryggan med sikt både inåt kanalen och ut mot öppet hav. I närheten av klassiska restaurangen Pelles har det vuxit fram ytterligare ett par mindre barer/restauranger. Levande folkliv utan att det blir för trångt eller stökigt ens en fin sommardag. Regnklädesmärket Didriksson som har sina rötter i Grundsund har butik på bryggan. Bryggan är numer förlängd och följer klippornas naturliga formation. En kortare promenad leder till badstegar varifrån man har utsikt mot Gåsö och Lysekil.
En upplevelse att komma in från Islandsbergs vredgade vågor genom Skutevik och vidare in i den lugna, trånga kanalen där man passerar underbar skärgårdsmiljö. Vid Pelles bär det sedan ut på havet med den vresiga sjön igen
Ett mysigt ställe att gå runt och bara må bra
Mysig liten fiskehamn, som säljer färska räkor varje torsdag, efter 17:00.
Fiskesamhälle som fortfarande känns genuin.
Besökte med Segelbåt. Fullt men mycket väl emottagen av Hamnvärd. Fick plats. Båtplats längs med kaj. Finns landel. Informerade om dusch, promenadvägar, affär ICA fullsortoiment och även där mkt vänligt bemötande och hjälp. Du betalar hamnavgift via hemsida och sedan kommer Hamnvärden med klisterlapp och påse med olika info om Grundsund med omgivningar. Finns flera restsuranger.
Grundsund, en liten fiskeby nära Lysekil, är en plats jag besökt 4 somrar i rad nu. Helt underbara omgivningar och trevlig lite by.
Bra pris och mysig hamn. På västra sidan finns endast en toalett per män/kvinnor. Finns ingen handtork så ta med handduk. Lite dåligt städat. Bra med gratis dusch som dessutom hölls fräsch av gästerna i jämförelse med de ställen där du får betala för en dusch. Lite långt till hamnkontor och livsmedelsbutik om du ligger på västra kajen.
Bra läge och en skyddad hamn som är grävd och sprängd innanför ett dämme för ca 100 år sedan. Fina duschar och toaletter. Var där i september och handla i den fina matbutiken och tog en lång promenad norrut mot stockevik.
Comment on this business

to add Grundsunds Hamn map to your website;