facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grundsunds kyrka

Story

Grundsunds kyrka i Grundsund är en kyrkobyggnad som tillhör Skaftö församling i Göteborgs stift.KyrkobyggnadenTräkyrkan består av långhus med rakt avslutat kor i öster. I väster finns ett kyrktorn med karnisformad svängd huv och en smal tornspira. Åt norr och söder sträcker sig korsarmar ut. Väggarna är utvändigt panelklädda och vitmålade.Ursprungliga kyrkobyggnaden var ett kapell som uppfördes 1799. Den bestod av ett långhus med tresidigt avslutat kor. Ett kyrktorn byggdes till 1818. En större ombyggnad genomfördes 1893 efter ritningar av arkitekt Fredrik Falkenberg. Kyrkan förlängdes åt öster och fick ett nytt tresidigt avslutat kor. De breda korsarmarna uppfördes och kyrkan fick sin nuvarande planform som korskyrka. En renovering genomfördes 1973 då interiören målades om. Samtidigt avlägsnades 32 kyrkbänkar vilket begränsar antalet platser till cirka 400. Grunden förstärktes eftersom kyrkan drabbats av sättningar.

Address: 451 79 Grundsund
City: Grundsund
Zip Code: 451 79


Similar places near
Gåsö Bohuslän (official) Gåsö Bohuslän (official) 3 km Officiell sida för Gåsö, Bohuslän. Här kan vi som gillar Gåsö dela foton och informat...
Reviews
Träkyrka i Grundsund som fick nuvarande utseende 1893.
Fin träkyrka med de för västkusten typiska kyrkskeppen hängandes från taket. Missa i minnesstenen över de som havet bragt om livet!
En varm och välkomnande församling i en underbart vacker kyrka
Översatt av Google Vackert ställe. Original Beautiful place.
Comment on this business

to add Grundsunds kyrka map to your website;