facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Grytnäs Gammelgård

Address: Avesta (municipalité)
City: Avesta


Reviews
Några ihopsamlade byggnader från trakten, hembygdsföreningar har oftast en åldrande medlemsskara så aktiviteterna är få.
Trevligt, välskött och naturskönt.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
En riktig marknad med riktigt hantverk blandat med loppisfynd. Roligt och mycket trevligt.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Grytnäs Gammelgårdär förlägen en bit utanför Skogsbo. Det är en helt underbar plats och byggnaderna andas historia. En en av lill-stugora kallar den för det får man en inblick om hur det var att leva då. Man levde i käket och sovutrymmerna var inbyggda i väggarna. En storsal, hör liksom dit med, dit man var på högtider, samt ett extrarum i ansluten till köket. Där kunde de äldre genertionen sova och ha sin vila. Medans övriga i familjen, barn, barnbarn levde i köket. Det finns olika hebren runt denna hembygdsgård och en del byggnader är dit flyttade. Tidigare om åren var det en plats där man bla. firade skolavslutningar och midsommar. Midsommar firas nog även idag, men det är en annan form av midsommarfirande. Storstugan jag kallar den för det har flera toaletter, kök och porslin för större fester. Ca 50 st kan man nog få plats i det stora rummet. Lokalen är lämpad för gruppsammanslutningar av olika slag, såsom tex. Meditationer, födesledagskalas, möten, etc. De enorma stora gröna ytor som omgärdar hela området, är välskötta och det finns även sommarmöbler att tillgå de varma och finaste sommardagarna, för de som vill ta en fika ute i det fria. EN plats väl värt besök. Passa gärna på att besöka Grytnäs Gammelgård när föreninen har öppet hus. Det finns stor kunskap om områdets historia i föreningen!!!
Lite ont om porslin till festligheter. Det som fanns skulle behöva uppdateras. Annars är det en jättebra lokal.
Midsommarafton i grytnäs, mycket trevlig miljö! Gott fikabröd!
Loppis o försäljning slut när vi kom.
Mycket fin Gammelgård med gemytlig och genuin atmosfär.
Fin och trivsam lokal för möten och arrangemang!
Det var trevligt o trevliga folk
Comment on this business

to add Grytnäs Gammelgård map to your website;