facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gula Hönan / The Yellow Hen

Address: Ronehamnsvägen 40-42 , Hemse 623 47, I, SE
Phone: +46 498 48 29 40
City: Hemse
Zip Code: 623 47



related searches: Gula hönan the yellow hen reviews, Gula hönan the yellow hen photos, Gula hönan the yellow hen menu, Smakrike, Grå Gåsen, Hotel Stelor
Similar places near
Ewha Ewha 9 km
Sudrets Pizza Sudrets Pizza 9 km Överträffade verkligen förväntningarna! Bra kvalité med rejält med fyllning. Vi hade ...
Hederstedt Hederstedt 16 km
Reviews
Hade verkligen väntat mig mer av boendet när det kostade som ett hotell, 1400 kr/natten. Vi bodde i rum 10 på övervåningen där i princip allt kändes gammalt, och inte på något charmigt vis. Vi har bott på många enkla boenden men det här kändes varken mysigt eller fräscht. Dörren hade inget vettigt lås, utan gick antagligen att öppna med en vanlig kökssax. Uppskattade att det gick att laga mat, men ”köksborden” var rangliga, små och runda. Wifit nådde inte rummet. Frukost ingick inte. Kan inte rekommendera detta boende.
Vi har bott på fyra olika B&B. Detta boende var det dyraste och sämsta. Stugan luktade unket. Köket dåligt utrustat. Kylskåpet saknade hyllor. Trädgårdsmöblerna fulla av fågelbajs. Tapeter som lossnade. Inga rullgardiner. Ingen läsbelysning i stora rummet. Vi var mycket missnöjda. Klagade på kvällen och blev vänligt bemötta, men det var inte ägaren. Innan avfärd klagade vi hos ägaren och bad att endast få betala för lakan och handdukar, vilket hon gick med på.
Jag övernattade på Gula Hönan på min cykelsemester på egen hand. Det var en mycket fin upplevelse! Kvinnan i receptionen är mycket vänlig och jag kände mig varmt välkomnad. Enkelrummet på övervåningen i pensionatsbyggnaden var gammaldags charmigt, med enkel standard men mysigt och mycket rent. Skön säng. Toppen med eget badrum och litet pentry så man kan koka sitt morgonkaffe på rummet. Städning och linne ingick, så priset kändes verkligen rimligt. Damen som städade var otroligt trevlig. Frukosten var utmärkt, med lokala ägg och gott, färskt bröd. Allt kändes omsorgsfullt och personligt. Jag ser fram emot att komma tillbaka!
Fantastisk mat men inte prisvärt! Inredningen okej, utomhus miljön finPlats: 4/5
Det första som vi märkte var förvildad och oskött trädgård, doften av gammal sommarstuga och blottade elkablar. På insidan hade en ny tapet och lite maskeringstejp vid målning gjort stället gott. På morgonen slutade avloppspumpen i vårt hus att fungera, något som vaktmästaren tydligen var medveten om sedan tidigare men pumpen hade alltså, trots återkommande problem, varken åtgärdats eller bytts ut. Dörrarna in till rummen är inte direkt stöldsäkra, och det var lite klurigt att få till låsningen. Rullgardinen inne släppte igenom så gott som allt ljus, och lakanen kändes något fuktiga. Frukostbuffén lämnade mycket att önska, till exempel fanns inga kylklampar eller kylbrickor under varken sill, yoghurt, ost, smör eller pålägg. Osten var ljummen - och frukostmottagningen hade just börjat. Under frukosten kunde man dessutom ta in ljudet av snörvel och host, från säkerligen smittade fastlänningar som valt Gotland som sin karantänsort. Allt som allt var vistelsen "okej", men inte prisvärd. Tror inte att vi kommer sova över här igen.
Mysigt och bra läge till Kubb VM. Fin frukost. Kor. Tråkiga rum och badrumRum: 3/5
Hotellet var mycket missköt med nonchalant personal. Vi bodde i rum 10 sunkigt men samtidigt lite charmigt. Men när man duschade efter frukosten fanns inget eget avlopp för handfatet. Vilket innebar att man fick stå i tandborstspottet när man skulle duscha. Vi saknade även tvål och toapapper på rummet, vilket vi bad om i receptionen. De svarade och sa att de skulle fixa det under dagen vilket inte skedde. Det resulterade i att vi fick låna toapapper och tvål från gästtoaletten nere vid receptionen. Riktigt dåligt boende även i förhållande till priset. Dock var vi nöjda med frukosten samt middagen som vi kan rekommendera. Så ska ni dit, ät bara där.
Verkligen inte värt besöket tyvärr... Lammköttet var visserligen svenskt men inte från Gotland av någon anledning. Kyckligen var fransk. Maten var ingen höjdare, tomatsalladen var rätt smaklös och tråkig samt väldigt tråkigt upplagt. Kändes som att man åt upp resterna av grönsakerna dagen efter en tacomiddag tärnade rester av tomat, gurka och några majskorn i en liten djup skål. Citatet nedan stämmer verkligen inte med verkligheten. Gurkan, silverlöken och gröna salladsblad var från egna trädgården och tomaterna från närbelägen by, men kycklingen från Frankrike och tonfisken från gud vet var är inte direkt från ”omgivningarna och socknarna omkring”. Mest förvånande var dock att inte ens lammet var från Gotland! Citat från restaurangens hemsida: ”Vi använder råvaror från omgivningarna och socknarna omkring, från naturen med smak av hällmark och ängssyra, från Hönans odlingar och de tillagas med respekt, kärlek, påhittighet och den modernaste tekniken för att få fram de fina och naturliga smakerna.”
Tyckte inte alls om stället, hemska stugor med förfärliga badrum. Trångt och ofrächt. Golvet lutade så att vattnet aldrig rann ner, toaletten spolade och lät non-stop, det fanns igen ventilation alls förutom att låta fönster och dörrar vara vidöppna. Hur säkert känns det mitt i den svettiga julinatten?? Häst/sandflugor och spindlar överallt. Hela stället behöver rustas upp rejält. Maten smakar som att det kommer från himmelen. Men det är inte alla som tror på himmelen och därför är maten inte riktigt för alla heller.
Väldigt mysigt ställe, dessvärre är det inte så nära Visby eller Fårö men det är ett jättefint hus som har en fin historia. Även en av Sveriges bästa restauranger, maten var riktigt god! Även när mina föräldrar åkte in till Visby blev jag och lillebrorsan bra bemötta av personalen, och de är riktigt kunniga om Gotland och dess sevärdheter. Det negativa kan vara att rummen inte är anpassade till längre människor och att lånecyklarna är lite dåligt skick. Pittoreskt.
Comment on this business

to add Gula Hönan / The Yellow Hen map to your website;