facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gustav Adolfs Bygdegårdsförening

Gustav Adolfs Bygdegårdsförening

About

Gusatv Adolfs Bygdegårdsförening

Story

Gustav Adolfs Bygdegårdsförening som är en ideell förening bildades 28 september 1948. Dess syfte var att anskaffa och för framtiden bibehålla en Bygdegård med bl.a. samlingslokal som opartiskt skall uthyras till föreningens medlemmar och enskilda som är i behov av lokal. Föreningen skall också verka för landsbygdens kulturella utveckling.Så skrev man 1948 och detta kan vi stå upp för än i dag.

Bygdegårdsföreningen i Gustav Adolf har som grund ett antal andelsägare, privatpersoner och föreningar samt personmedlemmar.
Verksamheten består i första hand av att hyra ut lokalen, underhålla och förvalta den samt att bedriva egen verksamhet som stadgarna beskriver.
Den egna verksamheten har varit och är bl.a. teater, pubkvällar, julbord, nationaldagsfirande, konstutställning, dansaftnar m.m.

Utöver det som nämnts ovan har Bygdegården i den skepnad som visas i de bilder som finns under " Bokning " på hemsidan och invigdes med pompa och ståt den 26 september 1998 av Förbundsstyrelsens ordförande Elving Andersson.
Uthyrs till bl.a. högtidsdagar så som bröllop födelsedagar, årsmöten i olika föreningar m.m.

Byggtiden för nämnda Bygdegård genomfördes med gediget arbete av så väl kvinnor som män. Och detta arbete klarades av efter c:a 15 månader, och under denna tid kom bygdens människor sig allt närmare varandra och som sedan skulle visa sig i social samvaro i både kulturellt arbete och en levande landsbygd.
Arbetet utfördes även med hjälp av givmilda företags sponsorer och privatpersoner.
Bygdegårdens placering är densamma som för den gamla som fick lämna sin plats efter 50 års nyttjande.
På den tiden 1948 var det att antal bönder som med häst och släde begav sig på Vätterns is till Visingsö för att där hämta hem en barack som sedan skulle bli Gustav Adolfs Bygdegård.

Address: Kvighult, 56692 Habo
City: Habo
Zip Code: 56692


Similar places near
Habo Modellflygklubb Habo Modellflygklubb 4 km Vackert beläget, lättillgängligt från väg.
Habo IF Habo IF 6 km Fin och välskött finns kiosk tar ej kontanter .
Smålands spelmansförbund Smålands spelmansförbund 6 km På Smålands Spelmansförbunds fb-sida kan du följa folkmusikevenemang i Småland med om...
Habo Scoutkår Habo Scoutkår 7 km Inte för att skryta, men bästa scoutkåren.
KulturSjukhuset KulturSjukhuset 7 km Den ideella föreningen Kultursjukhuset bedriver clown-, musik-, berättar- & dramapeda...
Comment on this business

to add Gustav Adolfs Bygdegårdsförening map to your website;