facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gympafolket

Gympafolket

About

Idrottsförening i Hovmantorp som erbjuder gruppträningspass, vattengympa och innebandy. Vi har något för alla! Boka ditt pass: bokapasset.se/gympafolket

Story

Gympafolket startade hösten 1983 av ett gäng tjejkompisar i 16-17 årsåldern. De hade tröttnat på att inte ha något att göra på fritiden och hyrde därför skolans gymnastiksal under lördagsförmiddagarna för att röra på sig. De körde workout. Intresset för deras aktiviteter växte och fler och fler ville vara med – inom ett år hade deras gympaidé blivit en föreningen med hundra medlemmar.

Gympafolket har från början gått in för allt som är trendigt. Man ville inte konkurrera med andra föreningar som sysslade med traditionell gymnastik, utan hitta andra målgrupper – människor som aldrig idrottade eller var aktiva på något sätt. Många nappar på det som är inne och låter spännande. Om det kan få folk att röra på sig, få bättre kondition och därigenom må bättre, så är det bara positivt resonerade man.

Gympafolket en ung förening i flera bemärkelser. För att hänga med satsade man hårt på ledarutbildning. Ledarna var unga och färska och behövde den råg i ryggen som kurserna kunde ge. Medlemmarna var till en början mellan 15 och 30 år.

De första åren var Gympafolket en utpräglad tjejförening, men 1987 kom de första manliga pionjärerna i vattengympan. Om de trodde att gymnastik i vatten var något lättsamt, så fick de nu se på annat – det var jobbigare än väntat och passet innebar ordentlig konditionsträning.

Gympafolket växte och växte - när föreningen 1998 fyllde 15 år fanns det 220 aktiva medlemmar. För terminsavgiften fick man träna så ofta man ville och Smålandsposten skrev att ”Gympafolket sätter fart på Hovet”.

Still going strong!
Gympafolket firade 30-årsjubileum hösten 2013 med ett heldags jubileumsevent. Flera av de personer som var med i starten 1983 är fortfarande engagerade i verksamheten. Föreningen är stark, har stabil ekonomi och många duktiga välutbildade ledare. Vattengympan är fortfarande lika populär, innebandyn likaså. Satsningen på trender fortsätter - Under de senare åren har bl.a. Dance Mix, CrossFit, Total Body, Hiit och Tabata funnits på schemat.

Address: Box 92, 36051 Hovmantorp
City: Hovmantorp
Zip Code: 36051



related searches: Gympafolket hovmantorp
Similar places near
Allhallen Allhallen 216 meter Dörren är stängt hela tiden, dvs ingen bemanning. Svarar inte på telefon, finns inget...
Bowling & Nöje Bowling & Nöje 507 meter Alltid lika trevligt
Hgoif Innebandy Hgoif Innebandy 651 meter
Hovmantorp Goif Hovmantorp Goif 1 km Skön plats för lite fotboll
Comment on this business

to add Gympafolket map to your website;