facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Gyttorps skolträdgård

Gyttorps skolträdgård

About

En myllrande, spännande och ätbar skolträdgård på Gyttorpskolan i Nora.
- Tillsammans gör vi det möjligt!

Story

Gyttorpskolan har tillsammans med Naturskyddsföreningen i Nora och Studiefrämjandet påbörjat arbetet med att skapa en ätbar pedagogisk trädgård på skolområdet. Här kan unga och vuxna mötas, ha kul, lära sig nya saker tillsammans och skapa något bestående över tid.

Vi arbetar ihop med Olle Andersson, en permakulturdesigner som även skapat en plan över skolområdet. Skogsträdgårdsdelen, med nöt- och fruktträd, bärbuskar och ätbara perenna växter ska utvecklas utifrån permakulturens grundprinciper, där man använder naturen som förebild.

Utvecklandet av skolans skolträdgård ska pågå under flera år och är ett sätt att både göra skolområdet mer ”lekvänlig” och inbjudande, och samtidigt ge insikt och praktisk kunskap hos både unga och vuxna om kopplingen mellan mat, hälsa och naturen. Ambitionen är att skolans skolträdgård ska blir en uppskattad och lärorik lekplats som även kan inspirera andra skolor i Sverige.

Är du intresserad att vara med? Eller kan du bidra med något? (t ex odlingsmaterial, ätbara plantor, frön, redskap, pengar m m).
Kontakta Roland Stanbridge, Naturskyddsföreningen i Nora.
Mobil: 0707-333 700.

Address: Karl IX:S Väg 3, 713 72 Gyttorp
Phone: 0587-811 18
City: Gyttorp
Zip Code: 713 72



related searches: Gyttorps skolträdgård age, Järntorgsskolan Nora, Järnboås skola, Skolskjutsportalen Nora, Skolchef Nora, Skolsköterska ås skola, Läsåret Nora kommun, Ås skola Nora
Similar places near
Gyttorpsskolan Gyttorpsskolan 19 meter Många lågutbildade lärare, och det har förekommit vattenskador på flera byggnader. I ...
Gyttorpskolan Gyttorpskolan 105 meter Många lågutbildade lärare, och det har förekommit vattenskador på flera byggnader. I ...
Reviews
Många lågutbildade lärare, och det har förekommit vattenskador på flera byggnader. I behov av renovering då det har sett ut i stort sett likadant sedan 90-talet.
Bra skolan:-
Comment on this business

to add Gyttorps skolträdgård map to your website;