facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hällefors kyrka

Story

Hällefors kyrka är en kyrkobyggnad i Hällefors i Västerås stift. Den är församlingskyrka i Hällefors-Hjulsjö församling.KyrkobyggnadenHällefors kyrka uppfördes som kapell åren 1644-1645. Den bestod då av ett skepp, men på 1740-talet blev kapellet kyrka och byggdes 1740-1744 till med tvenne tvärskepp, ett i norr och ett i söder, och antog därmed formen av en korskyrka i rött spånklätt timmer. Den har rundbågade fönster, tresidigt avslutade korsarmar och i korsmitten en takryttare. I interiören takmålningar med evangelistsymboler. Åren 1897-1898 genomfördes en ombyggnad efter program av arkitekt Agi Lindgren då koret förändrades. Ny altaruppsats och ny altarring tillkom och kortaket försågs med dekorationsmålning. År 1929 restaurerades kyrkan under ledning av arkitekt Erik Fant. Bland annat fann man målningar på predikstolen, vilka togs fram och återställdes. Ett dopkapell inreddes i norra korsarmen.

Address: Hällefors
City: Hällefors



related searches: Hjulsjö kyrka, Församlingshemmet Hällefors, Hjulsjö Hällefors
Similar places near
Silverleden Hällefors - Hiking in Sweden Silverleden Hällefors - Hiking in Sweden 722 meter Silverleden är en ca 64 km lång vandringsled genom storslagen natur i rundslinga med ...
Bredsjö Hemmanet Bredsjö Hemmanet 11 km Midt i det naturskønne Bergslagen ligger Bredsjö Hemmanet. Vi lejer meget gerne huse...
Reviews
Fin ceremoni kombinerat dop och överraskningsbröllop.
Personalen behöver gå i en kurs i bemötande. Har aldrig blivit så dåligt bemött nånsin. Ville ha bild på deras bårtäcke, för att planera begravning. Men vi ville se hur det ser ut. Men top secret på täcken. Och sur samtalston med mig. Riktigt dålig personal. Gå på heltidspension nu!!!!
Fin genuin kyrka men fin anor. Passa även på att avlägga ett besök på Hällefors Herrgård ett stenkast bort när ni besöker denna vackra plats.
Så vacker kyrka
Vacker kyrka som är värd att besöka.
En jättefin kyrka, fin akustik
Mysigt och trevlig kyrka
Comment on this business

to add Hällefors kyrka map to your website;