facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Härnösands domkyrka - Svenska kyrkan Härnösand

Härnösands domkyrka - Svenska kyrkan Härnösand

Story

Härnösands vackra vita domkyrka stod färdig 1846 och efter ritningar av Johan Adolf Hawerman. Härnösands treskeppiga domkyrka är en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader med en rik och imponerande exteriör och interiör.

Den nuvarande kyrkan ligger på samma plats som den ursprungliga. Kyrkans inre har sedan 1700-talet smyckats av delvis praktfulla inventarier, som t.ex. Altartavlan av David von Cöln. Domkyrkans orgel är byggd 1975 av den danska firman Bruno Christenssen och har 57 stämmor. Den ståtliga orgelfasaden är emellertid mycket äldre, nämligen från 1700-talets Cahman-orgel.

De fyra ljuskronorna är från 1600-talet och fanns i den gamla domkyrkan. Dopfunten är också den ett fint exempel. Den är ett spanskt rokokoarbete i silver och tillverkades 1777.

Domkyrkans i särklass största restaurering genomfördes under åren 2010-2011. Förutom allmän restaurering och målning av väggar och inventarier har domkyrkans kor öppnats upp med två nya kapell och en ny pampig kororgel har installerats.

Address: Församlingsexpedition, Franzéngatan 18, 87131 Härnösand
Phone: 0611-288 00
City: Härnösand
Zip Code: 87131



related searches: Härnösands domkyrka program, Härnösands domkyrka live, Härnösands stift, Konsert domkyrkan Härnösand, Svenska kyrkan kalender, Svenska kyrkan Säbrå, Kyrkor Härnösand, Gudstjänst domkyrkan Härnösand
Similar places near
Härnösands stift Härnösands stift 191 meter Fina lokaliteter i central miljö, nära till stadsbiblioteket. På stiftet blir du bemö...
Brunnskyrkan i Härnösand Brunnskyrkan i Härnösand 313 meter Fina konserter
Pingst Härnösand Pingst Härnösand 1 km När man blir om bet att betala notan två gånger fast kvittot ligger på bordet inte en...
Vårsta Restaurang & Konferens Vårsta Restaurang & Konferens 1 km Köttet var väl stekt och mört , fisken var god. Uppmärksam och trevlig servis.Mat: 4/...
Ängekyrkan Ängekyrkan 2 km Ängekyrkan är en kyrkobyggnad i Härnösands kommun. Den invigdes 1972, var tidigare fö...
Säbrå kyrka Säbrå kyrka 5 km Gifte oss i sommras och väldigt stressad präst. Plus fick vi inte ens pussas under vi...
Reviews
En av dom vackraste kyrkor jag har sett, där vi även ska gifta oss snart. Trevlig personal och prästen är fantastisk
Väldigt fin plats man bör gå dit o kika om man är i Härnösand
Väldigt mäktig domkyrka.
Nyrenoverad och i toppskick. Som ny. Trevliga guider från svenska kyrkan guidade med stort engagemang och kunnande.
Jätte fin kyrka och underbar inramning med musik just denna eftermiddag . Janne Karlsson Edholm
Sveriges minsta domkyrka! Otroligt vacker, och även hem för ”regnbågsmattan” En fin liten lekpark finns för de minsta i parken utanför. Även väldigt bra med parkeringar utanför så man även kan ta sig en promenad in i stan. 5 min gångavstånd.
Blev glad av att kyrkan var öppen så vi kunde komma in och titta. Vacker kyrka både på utsidan och insidan.
Domkyrkan är en vacker, rofylld kyrka, ligger fint med lite utsikt över en del av staden. Ett grönskande område runtom. Väl värt ett besök!
En underbar domkyrka väl värd ett besök. I kyrkligt sammanhang en central roll i pastoratet. Här kan man fira gudstjänster och uppleva ett rikt musikprogram.
Väldigt vacker kyrka både på insidan och utsidan, dom har en fin regnbågsmatta ner till altaret också det enda minuset är den gråa tillbyggnaden..
Comment on this business

to add Härnösands domkyrka - Svenska kyrkan Härnösand map to your website;