facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hässleholms museum

Hässleholms museum

About

Hässleholms Museum; samlingar från brandkåren och från den nedlagda garnisonen. Hästdragna vagnar m.m.
Årets utställning: Hässleholms Motorklubb jubilerar, visar upp äldre rallybilar, priser och annan intressant information.

Story

Hässleholms Museum skildrar Hässleholms historia som transportknutpunkt och garnisonsort.

Museet drivs av fyra fristående föreningar med anknytning till militär, transport och hembygd. Dessa föreningar är:
Garnisonmuseet Hässleholm Vänner (GMHV)
- vårdar och ställer ut föremål från de tidigare
regementesmuseerna i Hässleholms kommun.
Hässeholms Militärhistoriska Förening (HMF)
- verksamhetsidén är att sprida kunskap, samla in, restaurera och bevara äldre militärfordon och utrustning. HMF har även sedan dec 2008 börjat blogga. Besök även bloggen »
Västra Göinge Hembygdsförening (VGHF)
- anordnar bl a olika arrangemang såsom Valborg, 6 juni och midsommarfirande i Hembygdsparken. Museum finns också i parken.
Hässleholms Brandkårs Museiförening (HBMF)
- samlar, vårdar och bevarar gamla föremål, fordon och dokument med anknytning till räddningstjänsten i Hässleholm med omnejd. Här finns föremål från 300 år av brandbekämpning.



"Historiskt museum med föremål och fordon genom olika tider, med hästvagnar, de första motorfordonen i Hässleholms kommun och nyare fordon, samt materiel och fordon som har använts inom brandkår och militär.Öppet från maj till och med september, se hemsidan och facebook för vidare info.På sport- och höstlovet har vi specialevenemang för lediga barn, med tillverkning av en träleksak, leka brandman "på riktigt", skjuta mjuka bollar med tryckluftsdriven bollkanon, fika i cafeterian och ha det trevligt på museet.Välkomna!"
Address: N. Kringelvägen 9, 28141 Hässleholm
Phone: 045141894
City: Hässleholm
Zip Code: 28141


Similar places near
Hovdala Slott Hovdala Slott 8 km Jättefina & mysiga omgivningar, alltid lika roligt att få se ngt nytt!
Reviews
Vi har varit där några gånger nu. Det är alltid trevligt där. Ett bra fik. Trevligt, engagerad och hjälpsamt personal. Mina pojkar älskar alla dom gamla stridsvagnar och brandbilar. Jag var själv väldigt intresserad av utställningen om rädda barnet och utställningen med gamla bilder från Hässleholm. Dessutom är det alltid kul att se den mycket gamla brandbilen som är i min ålder...
Det var ett jättefint museum, om militären och brandkåren förr i tiden. Vilka stora fordon och maskiner. Wow, alltså. Kommer gärna dit igen, å nästa gång, inte ensam. . Det blir fullpott.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Intressant, trevlig personal, många olika stora som små av militära fordon brandbilar med bra text och information vid de flesta av fordonen. Ingen trängsel, personalen svarade gärna på frågorTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
En kulturskatt och framförallt en plats där nutiden kan upptäcka hur det såg ut för inte allt för länge sen när Sverige var en betydande försvarsmakt men även en producent av material för krigsmakten. Tänk på dessa fordon som idag fallit i glömska, alla militära fordon som togs fram med tanke på hållbarhet och funktion. Ta som exempel denna Volvo L2204 eller TL 22 lastterrängbil 912 sexhjulsdriven med trupptransportflak. När såg du en sån senast?
Fint museum , alltid intressant att se militära fordon av alla de slag. Hann tyvärr bara med den militära delen så det får bli flera besök. Trevlig personal som gärna berättade. Gott och billigt fika med nygjorda mackor.
Många prylar från de tidigare regementena samt stor avdelning med brandbilar och "tillbehör". Väl värt ett besök.
Väldigt intressant om man är intresserad av svensk militär och brandbil fordon
Väldigt trevligt ställe med massa militära historia
Intressant. Mycket att titta. Trevlig personal och fik.
Perfekt utflyktsmål regniga sommarlovsddagar! Den oansenliga byggnaden rymmer mängder av militärfordon, droskor, brandbilar, vapen o h uniformer. Allt presenterat med pedagogiska och informativa skyltar. Vårt besök tog drygt två timmar och vi kommer gärna igen!
Comment on this business

Directions to Hässleholms museum with public transportation


Hässleholm N Kringelvägen 150 meters
3
Hässleholm Spångatan 270 meters
3
Hässleholm Ekedalsvägen 290 meters
1
542
Hässleholm Sjukhuset 300 meters
2

to add Hässleholms museum map to your website;