facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hallands Konstmuseum

Hallands Konstmuseum

About

Hallands Konstmuseum är stängt för ombyggnation, men bedriver publik verksamhet på bla Hallandsgården. För evenemang se även www.hallandskonstmuseum.se

Story

Hallands Konstmuseum är stängt för om- och tillbyggnation. Denna finansieras av och sker i samarbete mellan Region Halland, Halmstads kommun och Stiftelsen Hallands Länsmuseer. Nya och ändamålsenliga lokaler ska medverka till att förverkliga den regionala utvecklingsstrategin enligt Hallands Kulturplans mål och intentioner, Halmstad kommuns vision och mål att vara ett konstcentrum med nationell och internationell ryktbarhet och att museet genom sin verksamhet ska bidra till att utveckla spets, kvalité och förnyelse inom konst och kultur och utveckla Halland som en av Sveriges mest attraktiva konstregioner.

Friluftsmuseet Hallandsgården
Caféets utomhusservering är åtkomligt med rullstol. På området finns en handikapptoalett. Alla hus har skyltats upp utanför ingångarna. Informationen finns också i punktskrift.
Obs! Området ligger i en sluttning och byggnaderna är placerade på gräsytor vilket kan göra det svårt för en rullstolsburen att ta sig fram utan ledsagare. Vidare är dörröppningarna till de kulturhistoriska byggnaderna enligt dåtida mått och därmed inte alltid tillräckligt breda för barnvagnar och rullstolar.

Address: Tollsgatan, 302 32 Halmstad
Phone: 035-16 23 00
City: Halmstad
Zip Code: 302 32



related searches: Hallands Konstmuseum Vårsalong, Hallands kulturhistoriska museum, Mjellby konstmuseum, Konst i Halland, Rian design museum, Att göra i Halmstad
Similar places near
Atelje Bastaskär Atelje Bastaskär 7 km Riktigt mysigt café!
Reviews
Jag har idag kikat på nytillkomna delen av museet jag växt upp med och ser en modern touch på mycket. Gillar toaletternas konstinlägg och cafét har fin utsikt. Men även om ett litet rum av den äldsta religiösa konsten är kvar så saknar jag lite äventyrslustan som fanns i det gamla uppbyggnaden i källaren.
Intressant utställning om en kvinnlig arkitekt född 1809. Fantastisk kreativ kvinna. Kvinnans vedermödor i en mans dominerad värld. Toaletterna något över det vanliga. Besök dom!
Väl värt ett besök. Fantastiska toaletter! Låter märkligt - men är sant.
Om- och tillbyggnaden har blivit väldigt bra. De båda byggnaderna från olika tidsepoker kontrasterar varandra på ett positivt sätt. Och den nya utemiljön ovanför Nissan går inte heller av för hackor.
Hur kan ett museum lyckas vara SÅ tråkigt! Jag gillar konst i de flesta fall men dett va inte bra! Avgör själv.
Snyggt, nybyggt, modernt museum. Goda smörgåsar.
Intressanta utställningar och väl värt ett besök. Perenn-rabatter utanför som man också kan slå ett öga på.
Dyrt förhållande mot vad man får se och diffusa objekt och förklaringar. Men fin och luftig lokal.
Comment on this business

to add Hallands Konstmuseum map to your website;