facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Halmstad Golfklubb

Halmstad Golfklubb

About

En av Sveriges bästa golfklubbar. Två underbara banor, Norra banan och Södra samt en av Sveriges bästa golfrestauranger

Story

Halmstad Golfklubb, Tylösand bildades 1930.

Under det första året bedrevs golfspelet på en provisorisk bana, som anlagts på Kungliga Hallands Regementes övningsområde I 16.
1935 påbörjades anläggningsarbetet av en 18-hålsbana i Tylösand. Arkitekt var Rafael Sundblom. Banan godkändes av Svenska Golfförbundet den 25 maj 1938.

Även klubbhuset, vilket uppfördes av Halmstad Stad efter ritning av arkitekt Hakon Ahlberg, invigdes 1938. Trots flera om- och tillbyggnader har klubbhuset i stort sett samma profil än i dag.

1963 erhölls Domänverkets tillstånd att disponera ett område för ytterligare 9 hål norr om den befintliga banan. Banarkitekt var Nils Sköld. Den 13 maj 1967 öppnades de nya hålen för spel. Tillsammans med de sista 9 av de gamla hålen bildade de en 18-hålsbana, som idag benämns Norra Banan.

1975 påbörjades sedan arbetet med ytterligare 9 hål att ansluta till de första 9 hålen på på den gamla banan. De ritades av den brittiske banarkitekten Frank Pennink.

Invigningen av den Södra banan skedde den 12 maj 1979.

Ändringar och förbättringar har sedan fortlöpande skett enligt anvisningar från banarkitekterna Frank Pennink och hans efterträdare Donald A. Steel.



"En 36-hålsrunda, en kopp kaffe, lite padel och god mat på det.Halmstad Golfklubb bildades 1930 och återfinns i vackra Tylösand. Norra banan är vår mästerskapsbana, Södra banan är en dold pärla för många.Vår restaurang har utsetts till Sveriges bästa golfrestaurang, hit är alla välkomna - såväl medlem som gäst, som golfare som icke golfare.Varmt välkomna till Halmstad Golfklubb, en anrik mötesplats, en upplevelse att dela!"
Address: Golfbanevägen, 302 73 Halmstad
Phone: +4635176800
City: Halmstad
Zip Code: 302 73


Similar places near
Tylösands Golfklubb Tylösands Golfklubb 32 meter Fantastiskt fina och välskötta banor, både södra och norra. Fint klubbhus med bra sho...
Halmstad Golfarena Halmstad Golfarena 4 km Vår upplevelse var horribel, blev dåligt behandlade från start! Hotellrummet var myck...
Halmstad Frigymnaster Halmstad Frigymnaster 4 km Fantastisk anläggning
Ringenäs Golfklubb Ringenäs Golfklubb 4 km Golfbanan håller tyvärr inte någon hög nivå gällande design eller skick jämfört andra...
Ringenäs Golfklubb Ringenäs Golfklubb 4 km Underbart ställe, god mat å härlig natur.
Ringenäs Golf Ringenäs Golf 4 km Underbart ställe, god mat å härlig natur.
Ringenäs Gk Ringenäs Gk 4 km Underbart ställe, god mat å härlig natur.
Balance Golf Balance Golf 4 km "Maximal effekt med minimal energiförlust". Vi hjälper dig med en skonsam och samtidi...
Ringenäs Golf Ringenäs Golf 4 km Dom är alltid hjälsammna och trevliga.
Flygstadens Golfklubb Flygstadens Golfklubb 6 km Kort 9-hålsbana. Greenarna har återhämtat sig efter torkan 2018, men det behövs litet...
Halmstads Fältrittklubb Halmstads Fältrittklubb 7 km Bästa ridklubben kunnig och trevlig personal och hästarna är super trevliga, det finn...
Gladius Gladius 7 km Bästa gymmet i byn..punkt.trevlig personal och allt man kan önska sig av ett gym.
Golfhuvudstaden Golfhuvudstaden 8 km Golfnyheter från Halmstad till dig som planerar din resa hit eller som bor i staden. ...
WestCoast Boxing Club WestCoast Boxing Club 8 km Förmodligen Halmstads mest innovativa boxningsklubb. Vi erbjuder träning för alla, fr...
Halmstad MMA Halmstad MMA 8 km Halmstad MMA founded sep/2011 w coaches @alancarlosjj and @brunocarvalhojj is a power...
ProQuality ProQuality 9 km ProQuality – proffskvalitet för alla Ända sedan vi startade har vår idé varit att sak...
HSIF HSIF 9 km Fantastiska, engagerade och inspirerande människor som finns här. Både bland personal...
IS Halmia IS Halmia 9 km Idrottsällskapet Halmia, en fotbollsförening bildad i Café Nyktran i Norre katts park...
Reviews
Woow! Norra är i toppskick redan före Mixen. Fantastisk bani i underskön natur. Även Södra är fin, även om den inte fått samma kärlek som Norra i väntan på Scand. Mix. Fråga är om inte Sveriges trevligaste banarbetare jobbar här, alla var väldigt vänliga å pratsamma! Även receptionspersonalen var väldigt trevliga å hjälpsamma.
Fantastiskt fin och välskött anläggning och banor. Hålen kan kännas lite lika, men klassen på dom gör att man glömmer bort det. Golfshopen håller otrolig hög klass med trevlig, kunnig personal.
Fantastisk skog park bana! Spelade i ihållande regn men upplevelsen var ändå fantastisk. Både miljö och bana!
Bra anläggning finns allt norra banan fem stjärnor södra banan många lika hål tre stjärnor
Mycket bra och god mat serverades som dagens! Bra miljö och trevlig personal!
Otroligt fin anläggning med väldigt trevlig personal och bra restaurang, samt en riktigt bra shop.
En fantastisk bana o spännande runda med fina bollkamrater. tack för 2 härliga dagar. Har ni inte spelat här så är detta ett måste!!!
Trevlig bana, men alldeles för långsamt speltempo. Rundan tog över 5 timmar. Väntan innan varje slag trots 4 boll...
Vi skulle egentligen luncha på Tylöhus - men p.g.a. dålig info på deras hemsida om att man var tvungen att boka bord och vi inte kunde äta där när vi kom dit så blev vi istället rekommenderade att gå till er. Vi serverades mycket god mat och till ett bra pris. Vi kom vid 14.15-tiden och då var det helt tomt i restaurangen. Det var lite fullt och livat när vi kom vid lunchtid, men då vi återvände senare istället var det mycket bättre. God mat och trevlig personal:
En bra och välskött bana det är bara att njuta och spela väl
Comment on this business

Directions to Halmstad Golfklubb with public transportation


Tylösand Tylöhusvägen 220 meters
3
Tylösand 250 meters
3
Tylösand Harstigen 280 meters
3

to add Halmstad Golfklubb map to your website;