facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hammarby Gård

About

Turridning, ridskola och ridläger med basjkirhästar. Även avel i mindre omfattning.

Story

Vår idé
Vi köpte fem basjkirhästar i oktober 1996, för att bedriva turridning i liten skala och har sedan dess utökat antalet hästar till ca 50 st. Vår strävan är att lära oss rida våra hästar i balans, på ett sätt som gör att de kan arbeta rätt och träna upp sina kroppar inför sin arbetsuppgift som disciplinerad westernhäst, arbetsvillig dressyrbasjkir och pigg och framåt turridnings-kuse. Vi inser också att vår strävan börjar med att vi lär oss själva hitta balansen och bli så bra ryttare som möjligt och att vi lyssnar på hästarna och försöker rida med känsla!

Ridskola
Vi har en liten ridskola med ca 100 elever. Vi har den vanliga dressyren som bas och försöker lära våra elever att lyssna på hästen och rida med känsla. Vi tror att våra elever aktivt har valt att rida basjkirhästar istället för "vanliga" hästar. Då har man också öppnat sig för nya influenser och sitter inte fast i det gamla och konservativa. Det ger oss härliga, vetgiriga elever med öppet sinne att jobba med! Sedan ett flertal år tillbaka har vi även utökat lektionsverksamheten med även westernorienterad lektionsridning.

Turridning
Vår turridning riktar sig till alla typer av ryttare i nästan alla åldrar. För information om lediga tider, se hemsidan www.hammarbygard.com/turridning för mer information och lediga platser.

Ridläger
Under sommarn och vissa andra skollov anordnar vi även dagridläger och kurser med olika tema för barn och vuxna. Se vad som är på gång på sidorna www.hammarbygard.com/aktuellt

Temakurser och clinics
Ibland är vi ridhusvärdar för clinics med tränare inom olika ridstilar, tex akademiskt, western, centrerad ridning, tömkörning eller andra representanter för olika sätt att se på ridkonsten. Se aktuellt utbud på www.hammarbygard.com/aktuellt. Vi är intresserade av det mesta som främjar god ridning med hållbarhet som mål och god naturlig hästhantering på hästens villkor, även om det presenteras under olika namn.

Address: Åvavägen 50, 13795 Österhaninge
Phone: 0702911151
City: Österhaninge
Zip Code: 13795



related searches:
Similar places near
Högstabanan - Haninge MK Bil Högstabanan - Haninge MK Bil 1 km Folkrace - Rallycross - Rally - Crosskart
Reviews
Min islänning trivs utmärkt med sina ishästkompisar. Härliga hagar, fina lösdrifter, eget ridhus, egen lång grusväg och mängder av ridstigar i egen skog, stor ridbana. Välskött gård där man också får träffa kor och kalvar. Och nåt som vi isisägare ofta inte är bortskämda med: vattentoalett! Kan verkligen rekommenderas!
Skulle aldrig rekommendera någon att ha med dem att göra. Sökte stallplats där, utan att överhuvudtaget fått en chans att träffas för att presentera mig så blev det ett nej. Då jag undrade på vilken grund, så fick jag svaret att "förstagångs-hästägare leder oftast till problem" samt "personer utan körkort är opålitliga, har man dessutom barn blir det ännu mer ohållbart". Kanske har de haft dåliga erfarenheter, kanske är de bara trångsynta. Har inga problem med de punkter de utgav överhuvudtaget. De flesta normala människor skulle aldrig uttrycka sig så. Märkligt uppbyggd verksamhet i vilket fall där man ej når ägarna direkt.
Trevligt ställe där djurens bästa räknas.
Trivs superbra här.
Ett levande lantbruk
Perfekt gård
Comment on this business

to add Hammarby Gård map to your website;