facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hammenhögs Friskola

Hammenhögs Friskola

About

Hammenhögs Friskola består av Grundskola åk F-6 samt Förskola belägen i Hammenhög på Österlen i Simrishamns kommun!

Story

Hos oss växer framtiden!

Hammenhögs Friskola ska bli världens bästa grundskola! Vi ska skapa en skola vars fokus är barnens rätt till absolut bästa utbildning i en småskalig, trygg och kreativ miljö!

Hammenhögs Friskola ska bestå av förskola, grundskola F-6 samt fritids. Grundskolans klasser skall vara åldershomogena och bestå av högst 20 barn i varje klass.

Skolan ska följa skollagen och den senaste läroplanen. Vi skall ta till vara varje barns inneboende kraft och lust att lära, de ska mötas med respekt och bli sedda utifrån sina personligheter. Pedagogiken ska utgå från varje barns speciella behov där pedagoger samarbetar, följer upp forskning och är öppen för nya utbildningsmetoder.
För skolan ska kreativitet, kultur och natur vara ledorden där vi aktivt arbetar med kulturämnena, vår närmiljö och odling i skolträdgården som pedagogiska verktyg för inlärning.
På skolan skall det finnas öppen verkstad och ateljé samt tillgång till den senaste digitala tekniken. Datorn som verktyg skall vara självklar. Skolans utemiljö och närområde skall användas för inlärning om natur och miljö samt för odling av frukt, bär och grönsaker.
Skolan skall arbeta aktivt med miljöfrågor och energibesparing på alla plan. Maten som serveras ska vara näringsrik, nyttig och lagad på skolan från grunden med miljövänliga och närodlade råvaror.
Skolans fysiska inne- och utemiljö skall vara funktionell, varm och välkomnande. Arbetsmiljön skall vara lugn och trygg och ge alla de bästa förutsättningar för inlärning. Skolan ska aktivt arbeta mot mobbning och kränkningar och ha en plan för hur skolan aktivt arbetar för en trygg och jämställd skola.
Skolans huvudman är Hammenhögs Friskoleförening, en religiöst och partipolitiskt obunden ekonomisk förening. Föreningens styrelse har det ekonomiska ansvaret för skolan samt arbetsgivaransvar för skolans anställda. Styrelsen väljs varje år på föreningens årsmöte och ansvarar tillsammans med rektor för att skolan följer de övergripande riktlinjer som årsmötet fastställt vad gäller pedagogik, personal och ekonomi. Skolans dagliga ledning vad gäller pedagogik, personal och ekonomi skall skötas av rektor tillsammans med administrativ personal och pedagoger.
Skolan skall ha en hög lärartäthet och behöriga, engagerade och kunniga pedagoger. Vi samarbetar med andra skolor för att garantera tillgång till välutbildad personal och skolhälsovård. Personalen skall regelbundet erbjudas vidareutbildning både inom sina ämnesområden och som pedagoger. Ett bra och väl fungerande samarbete med kommunen är självklart för oss.
Skolan skall vara öppen mot omvärlden och väl förankrad i byn och dess omnejd med uttalad ambition att samarbeta med lokala verksamheter inom jordbruk, naturvård, miljö och kultur. Skolan ska vara en naturlig mötespunkt i byn med bibliotek öppet för allmänheten och med lokaler för uthyrning.

Address: Ystadsvägen 45, 276 50 Hammenhög, Sweden
Phone: 0414445008
City: Hammenhög
Zip Code: 276 50


Opening Hours

Monday: 06:30 - 17:30
Tuesday: 06:30 - 17:30
Wednesday: 06:30 - 17:30
Thursday: 06:30 - 17:30
Friday: 06:30 - 17:30


related searches: Skolavslutning Hammenhög, Välkommen till vår skola, Komstad skola, Skolchef Simrishamns kommun, Jonebergsskolan Simrishamn, Simrislundsskolan personal, Korsavadsskolan, Gärsnäs skola rektor
Comment on this business

to add Hammenhögs Friskola map to your website;