facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hantverksprogrammet Textil design - mode, Slottegymnasiet Ljusdal

About

Textil design är ett program för dig som vill studera design, sömnad och mönsterkonstruktion. Hos oss får du lära dig designa kläder, konstuera mönster och sedan sy upp dina egna designade kläder!

Story

Vill du bli sömmerska och modedesigner?
Hantverksprogrammet Textil design är ett program för de elever som tycker om mode och är intresserade av att skapa kläder och vill utveckla sina förmågor eller drömmar om att kunna skapa en egen kollektion eller en egen design.

Utbildningen ger eleverna en god grund i mönsterkonstruktion, sömnad och modeillustration/design. I sitt gymnasiearbete får eleverna skapa en portfolio – en presentationsmapp där de visar sina gedigna kunskaper inom dessa områden.
Hantverksprogrammet Textil design – mode har ett starkt arbetslag med välutbildade hantverkslärare inom sömnad och mönsterkonstruktion samt bildlärare som undervisar eleverna hur man tecknar, illustrerar och gestaltar kläder, färg och form som är nödvändigt inom kläddesign.
Utbildningen erbjuder dessutom två kurser inom mönsterkonstruktion vilket ger den en grundläggande behörighet samt den särskilda behörigheten att söka vidare till olika designutbildningar, som bl. a. Textilhögskolan i Borås, Yrkeshögskolan inom skrädderi i Uddevalla och Tillskärarakademin. Vi erbjuder även ett högskolespår för vidarestudier på högskola.

Vi har små klasser, stora ljusa lokaler med välutrustad och modern maskinpark. Slottegymnasiet har även en god elevvård, elevhem och nationell idrottsutbildning i Bandy och Skidor. För den utförsåkande ligger Järvsöbacken endast 20 min från skolan.

Address: Verkstadsskolevägen 34, 827 34 Ljusdal
Phone: 0651-184 34
City: Ljusdal
Zip Code: 827 34


Opening Hours

Monday: 09:00 - 16:00
Tuesday: 09:00 - 16:00
Wednesday: 09:00 - 16:00
Thursday: 09:00 - 16:00
Friday: 09:00 - 16:00

Similar places near
Selldorado AB Selldorado AB 1 km Betalade kurs i förväg, blev sjuk och kunde inte delta. Betalar 100% utan erbjudande ...
Comment on this business

Directions to Hantverksprogrammet Textil design - mode, Slottegymnasiet Ljusdal with public transportation


Ljusdal Slottegymnasiet 60 meters
19
51
53
54
57
58
82
Ljusdal Gärdeåsen 180 meters
53
82
Ljusdal sjukhuset 300 meters
173
53

to add Hantverksprogrammet Textil design - mode, Slottegymnasiet Ljusdal map to your website;