facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hattstugan

About

Den här sidan är till för alla som är intresserade av hattstugan. Ställ gärna frågor om ni har några. Så fort vi bestämt vilken mäklare vi ska använda lägger vi upp det på denna sida.

Story

TILL SALU. Hattstugan är en sportstuga som ligger norr om Gåsvik, Väddö, cirka 200 meter från den lilla båthamnen vid Väddö kanal.

1957 ställdes hattstugan ut på bostadsmässan i stockholm under namnet "Beck-stugan". Ett koncepthus för den moderna människan. Enkelt att transportera och montera samtidigt som den tack vare sin elliptiska form har goda värmeegenskaper. Stugan blev kanske inte den succé man hade tänkt sig och idag finns, såvitt vi vet, bara detta deluxe-exemplar med fyra franska dörrar och en värmestuga vid Fiskartorpets hoppbacke norr om Stockholm.

1960 kördes stugan ut till dess nuvarande plats, en gammal torpartomt som går under namnet "Edvardsstället". Tomten har lämningar av stenmurar och grunder samt resterna av en jordkällare sedan torpartiden. Där finns också kvar växter från den gamla trädgården såsom syren, svartvinbär, äppelträd mm.

På tomten finns även en mindre stuga med flera sovplatser, bastu, verkstadsbod och toalett samt utedusch. Hattstugan har både el och vatten ur egen brunn. Under de följande åren 1960-2003 har hattstugan haft två ägare.

2003 köpte vi, familjen Steiner, hattstugan. Den har genomgått en hel del renovering och restaurering de senaste åren. I år kommer vi med stor sorg i hjärtat behöva sälja vår älskade oas eftersom vi skaffat ett mycket större projekt; ett hus. Så fort vi bestämt om vi kommer sälja via mäklare eller själva går vi ut med den informationen på denna sida.

Tomt: 4400 kvm
Hattstugan: ca 32 kvm
Lilla stugan: ca 18 kvm

Address: Gåsviksvägen 251, 613 31 Väddö, Stockholms Län, Sweden
Phone: 0735024370
City: Väddö
Zip Code: 613 31



related searches: Elsa beskow hattstugan
Similar places near
Förenade Solhem Kooperativ Hyresrättsförening Förenade Solhem Kooperativ Hyresrättsförenin... 2 km Kooperativt boende för alla åldrar. Möjlighet att äta och umgås tillsammans. Aktivite...
Husinge By Husinge By 2 km Här kan vi dela med oss av bilder och annan trevlig info om våran fina by.
Väddö Mälbyhamn Väddö Mälbyhamn 6 km En samlingsplats för allt och alla som bor på Väddö, nära Mälbyhamn.
Föreningen Fritidsområdet Flisbergen Föreningen Fritidsområdet Flisbergen 10 km Föreningen Fritidsområdet Flisbergen är en ideell förening för tomtägare inom området...
Comment on this business

to add Hattstugan map to your website;