facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Havets L & B

"Havets Hus i Lysekil är en av Bohusläns populäraste besöksmål. Akvariet visar Västerhavets olika miljöer, från strandområdet till de djupa bottnarna. Här finns hundratals fascinerande arter såsom knaggrocka och tioarmad bläckfisk. Havets Hus återinplanterar hajar och andra marina hotade arter står på tur. Genom att engageras i olika aktiviteter skapas ett fint minne men också en kunskap om livet i havet. Det man känner till och förstår värdet av är man också mån om att bevara är filosofin. Syret till vartannat andetag kommer trots allt från havet och det kan vi inte leva utan. Se hemsida för aktiviteter och program."
Address: Lextorpsvägen 471 , Trollhättan 461 64, O, SE
Phone: +46 31 42 33 23
City: Trollhättan
Zip Code: 461 64



related searches: Havets l & b menu
Similar places near
Jz Foods Jz Foods 280 meter
Pizzeria Rafaello Pizzeria Rafaello 522 meter
Keryo, Nahro Keryo, Nahro 543 meter
Aho, Elia Aho, Elia 701 meter
Familjen Jadaan Familjen Jadaan 796 meter
Chouha, Noel Chouha, Noel 890 meter
Pizzeria Shalom Pizzeria Shalom 1 km Mycket välsmakande pizza rent allmänt. Väldigt bra, luftig deg. Smakerna stämde bra ö...
Emanuel Restaurang Emanuel Restaurang 2 km Rejäla portioner god husmanskost. Något trött salladsbord.Mat: 4/5
Thai Singbar Thai Singbar 2 km Riktig vidrig sunken och gammal mat. Riset smakade bara vinäger och den friterade kyc...
Reviews
Helt ok. Men inget wow. Gillar man fisk och är intresserad vad som finns i våra vatten så absolut. Barn vänligt trevlig personalTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fina akvarier med västkustens fisk å skaldjur. Mysigt när de matar fiskarna med räka å annat nyttigt. Kanske mest intressant för de yngre barnen. Ovanpå en restaurang med moderna rätter å fisksoppa. Fin utsikt över Gullmarns yttre delar. Dock är inträde å restaurang kostsamma. Vi var 3 personer så summa summarum ca drygt 700 kr.
Fantastiskt fin anläggning med fiskar och andra djur från våra svenska hav. Är mycket barnvänligt med många pedagogiska lekar och andra grejer de kan integrera med. Besök är ett Måste om man vill lära sin eller nästa generation varför vi måste rädda haven. Rädda haven = rädda oss människor från utrotning.
Helt ok, men inte wow. Barnen gillade att springa runt å se på fiskar. Men jag personligen har aldrig varit med om att det ligger kvar döda fiskar i akvariet, men idag såg jag tre stycken. Priserna i souvenir shoppen var allt för höga. Blir tyvärr inte fler besök här.
Intressant, häftigt och informativt. Mycket bra med miljöperspektiv och information i anslutning till djuren. Många spännande arter. Mysig restaurang på övervåningen men fin utsikt på uteserveringen. Vi valde att även åka på sälsafari som fanns som tillval. Det var spännande och vi fick se en hel det knubbsälar som solade. Blåsig och lite kallt på safarin men då man kunde sitta inne på båten under resan ut gjorde det inget. Lättare servering fanns också ombord.
Hade stora förväntningar inför besöket men blev besviken när vi väl var där. Barnen gick igenom anläggningen på 30 min och de tyckte att det var för lite fiskar. Entrébiljett kostar lite väl mycket med tanke på hur litet anläggningen är.
Trevlig upplevelse för små & stora. Spännande undervattensvarelser som hajar, rockor, havsålar, krabbor och humrar. Klappakvarie. Havets Hus värnar även mycket för miljön och arbetar hårt för att bevara två utsatta arter, småfläckig rödhaj och knaggrocka. En gång/år sker hajutsläpp vilket vi hade turen att få se.
Akvariet är fint, men tråkigt med politiska budskap på barnböckerna i butiken. Kunskap och ideologi måste hållas isärTidpunkt för besökHelgVäntetidUpp till 10 minBokning rekommenderasOsäker
Innan/efter barnens lov är det mindre folk och man får bättre ro och tid att upptäcka allt som finns här. Rekommenderas för både stora och små!Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Närmare 500 SEK för 2 vuxna + 2 barn över 5 år är tyvärr inte värt pengarna för detta lilla akvarium. Trångt inomhus, speciellt för de som försökte ta sig igenom med barnvagn, och slitna infoskyltar. Om du ska hit, försök passa in tiden för ”Klappa havet” som ändå gav viss behållning.
Comment on this business

to add Havets L & B map to your website;