facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Helgasjön

Story

Helgasjön är en sjö i Växjö kommun i Småland och ingår i. Sjön är meter djup, har en yta på kvadratkilometer och befinner sig meter över havet. Vid provfiske har en stor mängd fiskarter fångats, bland annat abborre, björkna, braxen och gers.Sjön har fyra stora vikar: Öjabyviken, Örviken, Åbyviken och Sandsbroviken. Helgasjöns största djup är 25 m, som är uppmätt väster om Stojby. Sjön har många öar, av vilka den största är Helgö. Ön har broförbindelse i sydväst mot Öjaby. Vägen runt Helgasjön är ca 50 km. Helgasjön avvattnas genom Helige å, som nedströms Åsnen byter namn till Mörrumsån. Genom Kronobergs kanal är sjön sammanlänkad med Tolgsjön, Räppe station samt (via sluss vid Åbyfors) ett norrut beläget sjösystem vars nordligaste punkt är Asa. Helgasjön trafikeras av museibåten Ångaren Thor.Vid Helgasjön finns Kronobergs slottsruin, den före detta brunnsorten Evedal, flera naturreservat, tätorten Åby samt de två Växjö-stadsdelarna Öjaby och Sandsbro. Även stadsdelen Araby expanderar närmare sjön.

Address: Kronobergs Slottsruin, 352 50 Växjö
City: Växjö
Zip Code: 352 50


Similar places near
Helgasjön Helgasjön 0 meter Mysigt för hela familjen! När Ryttmästargården är öppen finns trevlig och god mat, fi...
Helgasjön Helgasjön 0 meter Fantastiskt utflyktsmål. Känns som ett potentiellt supermysigt tillhåll för privata e...
Södra Bergundasjön Södra Bergundasjön 14 km Trevlig promenad i bokskogen och på isbelagd sjö just denna helgen
Reviews
Mysigt för hela familjen! När Ryttmästargården är öppen finns trevlig och god mat, fika och riktigt god kulklass där de även har rättigheter till servering av en öl eller ett glas vitt till räkorna.
Roligt att se den gamla slottsruinen. Vi kunde även ta med hundarna vilket var ett plus för oss. Också att det fanns ett café och var ett plus.
Intressant historia, finns café också
Var väl mer en borgruin. Men som sådan var den acceptabel. Man kunde inte ģå in o titta, tradigt.
Bra mat, glass och tillbehör till kaffet. Det kostar men håller hög kvalitet. Slottsruinen ger inte mycket mer än det visuella på avstånd, ser bättre ut på avstånd än innehållet.
De borde fixa till borgen så man kan gå in på de ställen man kunde förr. Nu är är så mycket otillgängligt.
Välbevarad slottsruin med vacker miljö runtom. Historiskt intressant.
Vad man kan förvänta sig av en slottsruin. Fanns en del intressanta informationstavlor om livet och politiken på den tid det begav sig. Jag hade önskat lite mer illustrationer över hur de olika rummen kan ha sett ut en gång i tiden för att göra upplevelsen komplett. Med det sagt så tycker jag att det var värt besöket.
Comment on this business

to add Helgasjön map to your website;