facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Heliga Birgittas Grotta

Address: 762 92 Norrtälje
City: Norrtälje
Zip Code: 762 92


Similar places near
Norrtälje Kyrkogård Norrtälje Kyrkogård 11 km Fin kyrkogård
Reviews
Ja här bakom statyn ligger den kvar. 700 år senare är det fortfarande ett välbesökt mål för pilgrimsvandrare och vi som bara råkar snubbla på det. Rekommenderas varmt oavsett.
Skyltat på vägen, vi blev nyfikna och kikade. Inget häpnadsväckande på något sätt. Är man genuint intresserad av religion kan det vara värt ett besök annars nej. Källan hittade vi inte, frågade lokalbefolkning som vuxit upp på platsen. De kände imte heller till källans lokalisering, men sa att det var någon efterkonstruktion. Kyrkan med gamla anor var fin och hade även gamla runstensdelar.
Historisk och kulturell sevärdhet, som vi hittade tack vare vägskylten när vi passerade. Ett trevligt stop och bensträkare när vi kollade in bönegrottan och förkovrade oss mer om vårat svenska helgon Heliga Birgittas födelseort. Mycket intressant
Har finner man ro i en vacker o historisk miljö
Bra information överskådlig med bilder.Bra skyltat.Lite dålig känsla av en ödelagd byggnad med historiska anor som ser ut att ligga i dvala.Fin brons staty av Heliga Birgitta,spännande plats i bönegrottan.
Heliga Birgittas bönegrotta. Lite knöligt att hitta men med hjälp av Google funkade det. Jag har besökt Birgittakyrkan i Rom så jag tyckte det vore spännande att se denna. Det lär vara här som hon fick sina uppenbarelser för väldigt länge sedan. Hon verkade ha varit en fascinerande människa, bara att ta sig till Rom på den tiden måste ha varit ett företag utöver det vanliga.
Intressant att gå i parken och se och känna historien om Birgitta. Grottan är dock två stenblock nära varandra då var det lilla museet i kyrkan intressantate
Fint, men inte så märkvärdigt =
Egentligen inget som var äkta men lite historia kunde man läsa sig till.
Värt att stanna till en stund...
Comment on this business

to add Heliga Birgittas Grotta map to your website;