facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Himmelstorps Hembygdsgård

Himmelstorps Hembygdsgård

About

Himmelstorpsgården är en hembygdsgård som ligger mellan Mölle och Arild i nordvästra Skåne. Koordinater: 56.280358, 12.543407

Story

Mitt uppe på natursköna Kullaberg ligger den fyrlängade gården Himmelstorp nr 1.
Den äldsta, lägre delen av boningslängan anses vara från 1700-talet. Övriga längor från början av 1800-talet.
Gården ägs av Gyllenstiernska Krapperupstiftelsen men arrenderas sedan 1953 av Kullens Hembygdsförening. Vid övertaget var gården förfallen och delvis raserad. En mycket omfattande restaurering startade omedelbart. Drivande kraften var dåvarande ordföranden i Kullens Hembygdsförening, skogsmästare Erik A. Eriksson, Arild.

År 1971 tillsattes inom Kullens Hembygdsförening en speciell kommitté som har sedan dess med varsam hand, stort ansvar och varmt hjärta verkar för att bevara denna unika kulturskatt för kommande generationer med arbetar ideellt. Kullabygdens Hembygdsförening har sagt upp arrendet med Gyllenska Krapperupstiftelsen den 23/9. Himmelstorpskommittén kommer att upplösas under december 2016.

Under våren 2016 inledde Kullens Hembygdsförening ett omfattande samarbete med naturum Kullaberg och Kullabergs naturreservats förvaltning.

Kontaktpersoner:
För bokning av skolaktiviteter och guidade turer:
Helen Thorn Jönsson 042-34 70 56
[email protected]

Address: Himmelstorpsvägen, 26377 Mölle
City: Mölle
Zip Code: 26377


Reviews
Påväg mot Nemis på den blå/orangea leden ligger Himmelstorpsgården med sina fina vasstak. Det är över 30 grader vid besöket, efter Nemis. Det blir kaffe och cola inför 2h med bilen. Det finns hembakt och några smårätter. Det finns platser på utsidan både i solen och i skuggan under träden. En bit bort finns fikabord med tak för den som har egen fika. Grillplatser finns i området.
Drivs av hembyggdsföreningen. Lite information och bilder från förr Tillgång till toaletter före / efter Nemis besöketVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Vi har sett Kullamannen åtskilliga gånger. Jättekul att vara här där filmen spelades in. Rekommenderas......
En fin plats att besöka och med tillhörande domarringen.Tidpunkt för besökVardag
Det krävs bra kondition men jag har klarat det.
Trevligt ställe att ta något att äta och dricka efter turen till Nimis.
Mycket bondehistoria och mycket god fika på samma ställe..Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Det är mycket barndomsminne, men även känslan att därifrån gå stigen in i bokskogen bort till Nimis, fantastiskt!!
En mycket speciell plats. Kullamannens vänner var där på en mycket trevlig träff. Ett stort tack till Olle och Håkan för en mängd intressanta berättelser från inspelningen av Kullamannen. Jag hoppas att vi kan träffas igen. Urban Lundh.
Mysigt och historisk rik litet ställe att ta en fika eller paus efter nimis.
Comment on this business

to add Himmelstorps Hembygdsgård map to your website;