facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hindås Station

Hindås Station

About

Ett föreningsdrivet kulturhus – en samlingspunkt för Hindåsborna.

Story

Nystart för Hindås station

2012 köpte Härryda kommun Hindås stationshus av Trafikverket. Hindås station är en välkänd byggnad av kulturhistoriskt värde, starkt förknippad med Hindås samhälle. Nu ska huset bli den gemensamma samlingspunkten för Hindås.

Som en naturlig fortsättning på kommunprojektet INITIATIV HINDÅS, TECT-projektet samt MEDBORGARDIALOGEN 2014, har verksamheten i Hindås station övergått till föreningsdrift. Fritidsföreningen Form och Bild hyr under en övergångsperiod största delen av stationshuset från den 1 juli 2015 på ett år, med möjlighet till förlängning.

Föreningen ansvarar för drift, uthyrning, marknadsföring och samordning av verksamheten i samråd med kulturverksamheten i Härryda kommun. Samordnare är Mette Waldrop.

En arbetsgrupp med föreningar som är aktiva i huset tar gemensamt med samordnare fram strategier och idéer för att ansvara för fortsatt drift och siktar mot att bilda en gemensam förening med representanter från olika Hindåsföreningar- och organisationer som tillsammans med samordnare och Härryda kommun kan fortsätta uppdraget utifrån kommunens kommande planer för Hindås station.

Genom nytänkande och i nära kontakt med Hindåsborna vill vi hitta bra lösningar, locka nya aktörer, skapa engagemang, variation, göra huset till en naturlig mötesplats och öppna för mer verksamhet i stationshuset.

Vi vill att Hindås stationshus i framtiden ska fungera som ett naturligt NAV i Hindås.

Address: Hindås Stationsväg 30, 43853 Hindås
Phone: +46708303150
City: Hindås
Zip Code: 43853



related searches: Hyra lokal Hindås, Julmarknad Hindås 2021
Similar places near
Vildmarksleden Skogsmaran Vildmarksleden Skogsmaran 0 meter Upplevelse, Äventyr, Rekreation och Träning! Maratonloppet Skogsmaran, genom vacker n...
Hindås scoutkår Hindås scoutkår 656 meter Hindås scoutkår har verksamhet för scouter från 0 år och uppåt. Vi upptäcker naturen,...
Reviews
Unik nyrenoverad stationsbyggnad vid hållplatsen Hindås station. Numera är stationshuset en bygdegårdsförening och mötesplats för olika arrangemang och aktiviteter. Biljetter till kollektivtrafik går att köpa i Icabutiken bredvid eller via appen Västtrafik To Go eller direkt på tåg och buss.
Ett fint gammalt stationhus
Gammal anrik byggnad som fungerar som kulturell smältdegel i Hindås
Fint renoverat gammalt stationshus
Fin liten station med både buss och tågförbindelse.
Gammal & fin station
Hindås version av mjölbypotäten
Comment on this business

to add Hindås Station map to your website;