facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hjularöds slott

Story

Hjularöds slott är ett slott i Harlösa socken i Eslövs kommun.Slottet omnämns för första gången 1391, men det nuvarande slottet byggdes 1894–1897. Det uppfördes av kammarherren Hans Gustaf Toll. Franska medeltidsslott stod som förebild, kanske framför allt Château de Pierrefonds som då nyligen renoverats och rönt stor uppmärksamhet. Det nya slottet ritades av arkitekterna Isak Gustaf Clason och Lars Israel Wahlman.Utomhusscener för julkalendern Mysteriet på Greveholm 1996 spelades in på slottets borggård liksom scener för uppföljaren Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst 2012.Slottet ägs av en familj Bergengren och är inte öppet för allmänheten.BilderExterna länkar Hjularöds slott, Eslövs kommun Skånskaslott.se Hjularöd, i Carl Martin Rosenberg: Geografiskt-statistiskt handlexikon öfver Sverige, Stockholm 1882-1883 Hjularöd i Historiskt-geografiskt och statistiskt lexikon öfver Sverige i 7 band, Stockholm 1856-1870



"Slottsparken är öppen för allmänheten, innanför vallgraven är det privat mark, vänligen respektera detta genom att ej beträda detta område innanför vallgraven. Det erbjuds inga visningar inne i slottet.Ni är varmt välkommna att vandra runt i vår fina slotts park.PADELNi kan även spela padel mot en avgift. Läs mer på: hjularodpadel se"
Address: Harlösa
City: Harlösa



related searches: Hjularöds slott insida, Hjularöds slott ägare, Häckeberga slott, Hjularöd Castle, Slott i Skåne, Trolleholms slott, Rickard Bergengren, Häckeberga slott historia
Reviews
Kul att se ett slott från julkalender.Det gick att gå fram till vallgraven, slottet är privat.välvårdad omgivning.
Vilken dröm att få bo här. Otroligt vacker byggnad som man gärna hade sett mer av
Ett utav Skånes bästa slott! Såklart även känt ifrån serierna "Mysteriet på Greveholm". Absolut sevärt och en snygg padelbana för den som är sugen på att spela!
Fint slott som kan ses utifrån. Man får inte gå över vallgraven då det är privat mark. Känt från Mysteriet på Greveholm.
Ett vackert litet privatägt slott, inga visningar eller så, men trevligt att se ändå tydligenvarit med i någon tv serie
Så himla fint slott! Har man sett "mysteriet på greveholm" och älskar den julkalendern så är det verkligen värt att åka och se slottet med egna ögon. Mäktigt. Dock privatägt så respektera att en familj bor där, så som du vill att folk respekterar ditt hem.
En upplevelse i sig att få se slottet i verkligheten. Väldigt fint och jag kan tänka mig att det är ännu finare vår/sommartid.
Slottet är bland det finaste och mer från "sagan slott" som finns i Sverige. Men hur långt in får man gå? Får man gå fram till vallgraven? Eller är det stopp redan vid grinden?
Oklart vart man får parkera och vart man får gå.. Ett fantastiskt vackert slott!
Fint slott! Kul att se det på riktigt efter att man kollat på julkalendern i alla dessa år!
Comment on this business

to add Hjularöds slott map to your website;