facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Höllviken Strand

Höllviken Strand

About

Klassisk strandpromenad med badstrand, surfing destination, småbåtshamnar, restauranger, glasskiosk, stig för hästar och cykelbana, ett stenkast från Höllviken centrum.

Story

Klassisk sandstrand med strandpromenad. En legendarisk surfing destination, småbåtshamnar, restauranger, glasskiosk, stig för hästar och cykelbana, ett stenkast från Höllviken centrum. Med utsikt till Köpenhamn och Öresundsbron i norr njuter man av närheten till Skanör med Falsterbo med ett ett unikt utbud av butiker och restauranger även i Höllviken Centrum.

Höllviken är en tätort i Vellinge kommun i Skåne län. Höllviken är kommunens största tätort både yt- och befolkningsmässigt.

Land Sverige Sverige
Landskap Skåne
Län Skåne län
Kommun Vellinge kommun
Distrikt Stora Hammars distrikt, Rängs distrikt
Koordinater 55°25′N 12°58′Ö
Folkmängd 10 607 (2010)[1]

Tätorten Höllviken är belägen från slättlandet öster om Falsterbonäset fram till Falsterbokanalen. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen, i norr mot viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder mot Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat.

Address: Falsterbovägen, 236 38 Höllviken
Phone: +46 708896130
City: Höllviken
Zip Code: 236 38


Similar places near
Kämpingestranden Kämpingestranden 2 km Vacker strand vid slutet av östra kanal vägen del av natureservat Fin sand och små sa...
Comment on this business

Directions to Höllviken Strand with public transportation


Höllviken centrum 70 meters
103
152
300
Höllviken Nyckelhålsparken 130 meters
15

to add Höllviken Strand map to your website;