facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hövdingadömet Casimirsborg

Hövdingadömet Casimirsborg

About

Hövdingadömet Casimirsborg har en unik kulturarvsmiljö, från bronsålder via medeltid till idag. Endast bokade visningar på tiderna ovan (ring och boka).

Story

Guidade turer på bronsåldersområdet (1700-500 f.Kr.) och Slottet med sitt medeltida torn (inkl fängelsehåla) och unika empirmiljö.
Boka tid för visning. Kaffe mm kan erbjudas vid visningar.



"Visningar av Casimirsborgs bronsåldersområde och av Casimirsborgs Slott sker endast efter telefonbokning. Kostnaden är 150 kr / person och minst 1500 per visning. 2/7 - 13/8 har vi öppna visningar på söndagarna, se vår hemsida.Casimirsborgs Bronsåldersområde har unika lämningar från bronsåldern på sina marker, "minst i klass med Tanum". Visningen blandar korta föreläsningar med besök vid gravar, bosättning, hällbilder mm.Casimirsborgs Slott är Tjustbygdens mest fascinerande och intressanta besöksmål.Efter 15 år av renovering och återställande av ursprungsmiljöerna, är Casimirsborgs slott idag åter ett enastående exempel på Tjust-empiren. Se t ex de målade golven och de framtagna originaltapeterna.Visningarna tar ca 60 min totalt."
Address: Casimirsborgs gård, 594 93 Gamleby
Phone: 46768438543
City: Gamleby
Zip Code: 594 93



related searches:
Similar places near
Gamleby Kulturhus Gamleby Kulturhus 4 km Fantastiskt fint att barnen får prova instrument, skapa med lera, göra gipsmasker, må...
Lofta Caffè Lofta Caffè 8 km Fantastiskt trevligt och god fika. En mycket god espresso, värd en liten omväg.
Reviews
Platsen är fin och trevligt att få gå in i herrgården och titta. Skulle uppskattat att få se mer och bättre fika. Kostnad 150 kr, föreläsning, fika, rundvandring.
Har haft en fantastisk bra och intressant visning av slottet idag. Startade med en historisk tillbakablick av gårdens historia , följt av en guidad visning av själva slottet. Mycket intressant och sevärt!!
Fantastisk natur och en skönt restaurerad byggnad med mycket kunnig guide.
Väldigt intressant och vacker plats!
Vackert och privat! I love it!
Intressant och givande besök.
Översatt av Google Ingenting att se. läskig miljö Original Nothing to see. creepy environment
Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Tidpunkt för besökHelgBokning rekommenderasJa
Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Comment on this business

to add Hövdingadömet Casimirsborg map to your website;