facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Hurricanes Mc Borås

Hurricanes Mc Borås

About

Hurricanes Mc i Borås grundades 1973

Vi är idag 14 góa medlemmar

Story

Klubbhistoria

Året var 1973 då Hurricanes Mc startades av ett gäng killar från Fristad utanför Borås. Kort därefter slog man sig samman med Borås Mcklubb och blev således Hurricanes Mc Borås.
Klubblokalen som man har är ett gammalt torp som hyrs i Sjömarken, ” Pajebo”, utanför Borås. Medlemmarna är mestadels i åldern 16-20 år och det är ett ruggigt festande och härjande.
Våren 1976 flyttar man ut ur Pajebokåken på grund av att den hyrs privat och att den ligger för långt ifrån staden, klubben har vuxit till ca 70 medlemmar.
Någon ny klubblokal går trögt att få av kommunen, så på hösten -76 beslutar sig klubben för att skynda på processen! En lördagmorgon så ockuperar man samtliga parkeringsrutor i Borås city med en motorcykel i varje ruta. Effekten låter inte vänta på sig, ca. en timme senare så kryllar innerstaden av poliser. Klubben ställer sig i motvärn och vägrar flytta på sig vilket renderar i böter. I en senare rättegång får man rätt i sak och får pengarna tillbaka.
Kort efter detta får man en klubblokal av kommunen som ligger centralt vid Boråsparken. Klubben växer kraftigt under 1977 och når ca 130 medlemmar. Festandet och härjandet håller nu på att nå sin kulmen. Varje helg så är det jättepartyn i kåken och det förekommer också en hel del bråk och stök. Vem har inte hört talas om det vilda 70-talet?
Under dessa åren råkar klubben också utför ett antal tragiska händelser, varav ett antal medlemmar från klubben Hurricanes omkommer i olika typer av olyckor.
Under 1979 utsätts klubblokalen för mordbrand och brinner ner, detta gör också att man börjar få svårare att hålla ihop. Senare får man ett nytt klubbhus i Viared en bit utanför Borås, där lever klubben kvar till 1985 då klubbhuset rivs av kommunen.
I mitten på 90 talet så börjar åter de gamla medlemmarna från 70-talet att skaffa motorcyklar igen efter att haft ett avbrott för familjelivet. Man träffas fortfarande då och då under 90-talet för att ha en del fester ihop och i början av 2001 på en fest så bestämmer ett par gamla medlemmar att det nog är läge att köra igång igen.
Från 2007 ingår klubben i sverigemodellen region 10.

Address: Getängsvägen 28, 50468 Borås
City: Borås
Zip Code: 50468



related searches: Hurricanes mc borås map
Similar places near
Reviews
Trevligt ställe
Comment on this business

to add Hurricanes Mc Borås map to your website;