facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Husqvarna Museum

Husqvarna Museum

About

Mer än 300 års historia om ett varumärke och en fabrik

A brand and factory with more than 300 years of history

Story

Husqvarna Museum öppnade den 27 april 1993, och inryms i det hus som mellan 1868 och 1946 var vapenverkstad. Museet är fyllt med historia, nostalgi och Husqvarna-produkter, där man kan följa en nästan 400-årig utveckling vid ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag.
Det började på 1600-talet med vapen till den svenska krigsmakten. På 1870-talet fortsatte man med civila produkter såsom jaktvapen, symaskiner, spisar, kaminer följt av cyklar, motorcyklar och senare gräsklippare, mopeder och motorsågar. Idag är Husqvarna AB världens största tillverkare av handhållna skog- och trädgrådsprodukter



"Husqvarna Museum öppnade den 27 april 1993, och inryms i det hus som mellan 1868 och 1946 var vapenverkstad. Museet är fyllt med historia, nostalgi och Husqvarna-produkter, där man kan följa en nästan 400-årig utveckling vid ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag.Det började på 1600-talet med vapen till den svenska krigsmakten. På 1870-talet fortsatte man med civila produkter såsom jaktvapen, symaskiner, spisar, kaminer följt av cyklar, motorcyklar och senare gräsklippare, mopeder och motorsågar. Idag är Husqvarna AB världens största tillverkare av handhållna skog- och trädgrådsprodukter"
Address: Hakarpvägen 1, 561 41 Huskvarna
City: Huskvarna
Zip Code: 561 41



related searches:
Reviews
Museet va riktigt bra med mycket information om allt som Huskvarna tillverkat under alla år. Dock lite otydlig skyltning hur man skulle gå och hur man kom upp till våning 2 utan att ta hissen. Det va fullt på parkeringen som finns precis utanför museet och det va dåligt skyltat om vart det fanns mer parkering. Ett tips är att åka över till andra sidan ån, mot E4:an. Där finns en till stor parkering.
Mycket historiska kring märket. Intressant och en hel del ”åh den där kommer jag ihåg” när man knallar runt. Tar sin lilla tid om man läser alla lappar så se till att ha tid.
Intressant museum med hur mycket intressanta produkter som helst - vilken bredd Husqvarna haft en gång i tiden, fascinerande! Om man stannar och läser vid varje monter är detta ett museum för flera timmars intressant besök. Tråkigt/ledsamt att se vilken stormakt Sverige varit gällande produktion av industriella varor innan kapitalismen åt upp hela Sveriges folksjäl. Men det kan ju inte museet lastas för. 100 kr för vuxen och gratis för barn under 12 år. Toppen då mina barn 5&6 år inte var så intresserade av museet.
Museum som beskriver Husqvarna Vapenfabrik AB's historia med utställning av alla de produkter som de skapat över åren motorcyklar, spisar, robotgräsklippare, osv. osv.. Från slutet av 1600-talet som leverantör av vapen till nutid med toppmoderna symaskiner. Inträde för vuxna, 120:-.
Intressant museum som visar spännvidden i vad Husqvarna tillverkar, har tillverkat tidigare, och hur företaget och orten utvecklats parallellt.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mkt bra!! Klart sevärt!! Bra ordning, skyltar med info. Ett litet cafe. Rent o fint. Inträde vuxen: 120 kr.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Ett fantastiskt stycke industrihistoria som finns dokumenterat på detta museum. Huskvarnafabriken började med vapenproduktion till armén, men har sedan tillverkat det mesta inom teknikens värld. Sagolikt mycket saker att titta på, och för den äldre generationen otroligt mycket nostalgi!
Här finns något för alla att titta på!Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Trevligt Museum, lite rörigt och ganska mycket fram och tillbaka. Men överlag mycket bra historia och fina Museum artefakter.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Jätte cool upplevelse. Och mycket roliga saker:VäntetidIngen väntetid
Comment on this business

to add Husqvarna Museum map to your website;