facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for infraMILJÖ i Örebro

Story

Infraröd uppvärmning och din hälsa

Från det ögonblick vi föds exponeras vi för infraröd strålning.


Solens infraröda (IR) och ultravioletta (UV) strålning är grunden till allt liv på vår planet. Solen ger oss fotosyntesen, värme och ljus.
Våra förfäder upptäckte tidigt infraröd strålning i form av värmen från en öppen eld. Över tiden har vi utvecklat metoder att tygla elden så att vi idag har effektiva braskaminer och den förnämsta av dem alla – kakelugnen.



År 1967 utvecklade dr. Tadishi Ishikawa, verksam inom forsknings- och utvecklingsavdelningen vid Fuji Medical i Japan, den första infravärmekabinen. Initialt användes kabinen av läkare i terapisyfte, men år 1981 kom de första kommersiella enheterna. Idag kallar vi dem för infrabastu.

Den infraröda strålningen delas in i tre kategorier IR-A, IR-B och IR-C.
IR-A-strålningen är stark och bör undvikas då den t.ex vid lång exponering i starkt solljus kan leda till överhettning av kroppen. IR-B-strålningen går in upp till 40 mm under huden. IR-C strålningen går in endast några få milimeter och lämpar sig därmed utmärkt som källa vid uppvärmning av bostäder och offentliga lokaler.

Från 1981 har utvecklingen gått snabbt. Anläggningar baserade på dr. Tadishi Ishikawas rön togs omgående i bruk vid rehabiliteringsanläggningar och hälsohem på grund av det terapeutiska värde som infravärmebehandling hade i anslutning till annan, traditionell, behandling. Infravärmekabinen använder en kombination av IR-B och IR-C för att ge tillräcklig djup penetration i syfte att mjuka upp och värma ömmande och stela leder.

Under 1990-talet påbörjades utvecklingen av IR-paneler för uppvärmning av lokaler. Dessa paneler alstrar enbart IR-C strålning och har därför inga restriktioner vad avser exponeringstid, tvärt om, ju längre exponering dess komfortablare känner man sig. På senare tid har även kuvöser utrustats med infravärmare av IR-C-typ för att hålla de små nyfödda hälsosamt varma.

Utvecklingen av infraSWISS-panelerna påbörjades i slutet av 1990-talet. Det tog sju år att ta fram en panel som uppfyllde de effektivitets- och kvalitetsmål som InfraSWISS ställde samt att utveckla det koncept som idag så framgångsrikt utmanar alla andra uppvärmningsmetoder vad avser komfort och ekonomi.

Den generation av paneler vi idag säljer har funnits på marknaden i ca tre år och finns installerade i över 10 000 fastigheter. Under dessa tre år har vi kunnat göra jämförelser mellan infravärme och konventionella uppvärmningsmetoder – vad gäller effektivitet och driftkostnad.

Vad är fördelen med infravärme?

Infraröd strålning använder inte luften för att transportera värmen.
infraSWISS-panelerna värmer istället all materia i rummet – golv, väggar, möbler och de individer som vistas där. En annan fördel är att infrastrålarna ger en värme som marginellt tränger in i huden och skapar ett välbefinnande, mjukar upp leder och förbättrar cirkulationen. infraSWISS paneler är lika effektiva som en ny bergvärmeinstallation vad avser elförbrukning – men till en väsentligt lägre totalkostnad.

Hälsoeffekter

Infraröd IR-C strålning är samma strålning som den mänskliga kroppen genererar. Alla föremål eller organismer med en temperatur över den absoluta nollpunkten avger IR strålning.
De produkter som vi marknadsför har testats och godkännts och har alla de nödvändiga certifikat som krävs.
Uppvärmning med våra paneler leder till en förbättrad miljö där damm inte cirkulerar, där temperaturen är jämn i hela rummet, från golv till tak, och där luften inte torkas ut. Detta i kombination med den uppvärmning av kroppen som sker skapar en miljö som är vida överlägsen den som konventionell uppvärmning kan åstadkomma.

Att den dessutom radikalt minskar din uppvärmingskostnad är förstås en välkommen bonus.

Address:
City: Örebro


Similar places near
TransferGalaxy TransferGalaxy 12 km Gjorde en överföring till Libanon för 5 dagar sedan och pengerna skulle kunna hämtas ...
Teltek Teltek 12 km Teltek är en totalleverantör av utrustning för produktkontroll till tillverkningsindu...
El & Tele i Nerike AB El & Tele i Nerike AB 12 km Väldigt bra gäng
Hedmans Reklamproduktion - www.hedmansreklam.se Hedmans Reklamproduktion - www.hedmansreklam... 12 km Trevlig personal och sjysst bildekor!
Lillån Center Lillån Center 12 km Hoppas det öppnar snart
Bilprovningen Bilprovningen 13 km Bra personal, bra bemötande fick jag. Lokalen funkar bra även om du sitter i rullstol...
Q Moments Q Moments 13 km Sandra gjorde microblading på mina ögonbryn. Över förväntan på alla plan, hon är verk...
Sveastudent Sveastudent 13 km I o med Corona blev det ej något flak, vi hade redan bokat och trots rekommendationen...
Truckera AB Truckera AB 14 km Truckera är ett utbildningsföretag med fokus på truckutbildningar. Vi håller utbildni...
arena Water Instinct arena Water Instinct 14 km Swimstore by Arena säljer simkläder och tillbehör från Arena till såväl privatkunder ...
Klimatpartner Klimatpartner 14 km Fantastiskt företag. Servicevänliga och prisvärda
Dahl Dahl 14 km Vårt sortiment på Dahl i Örebro består av ca 7.800 artiklar inom VVS, Mark & VA, Kyla...
Milli1 Milli1 14 km Milli1 är en patenterad metod och produkt baserad på upptäckten av en jästkultur som ...
Sohlberg Solutions AB Sohlberg Solutions AB 14 km Inredningsarbete inom den offentliga sektorn Butiksinredning, golvbeläggningar, måler...
Textilia Textilia 14 km Dåligt efter nambrick ick i tvätt, o en kan skicka tillbaka till mej på blomsterväg i...
Giftbox UF Giftbox UF 14 km Giftbox UF erbjuder fina och välgjorda presentboxar fyllda med sötsaker för alla till...
Ribelle Clinic Ribelle Clinic 14 km Ribelle tjejerna är verkligen helt fantastiska. Så trevliga och makalöst duktiga. Kan...
Wani Energi AB Wani Energi AB 14 km Allt inom fastighetsautomation och energilösningar.
Reviews
Väldigt bra.
Bra info och upplägg!
Översatt av Google Ett företag med professionell ledning och kvalificerade medarbetare. Original A company with professional management and qualified employees.
Comment on this business

to add infraMILJÖ i Örebro map to your website;